“No hi ha res dolent a dir que som catalanistes”

James Sène, president i fundador d’11Onze, tanca el cicle de programes d’Estat de la Nació fent balanç del projecte de la primera comunitat fintech dels Països Catalans, que serà clau per assolir la sobirania financera individual i col·lectiva de la ciutadania en un món globalitzat que es troba en plena crisi econòmica.

 

11Onze va néixer com un nou model de banca comunitària, pioner i necessari, que pretén revolucionar la banca de baix a dalt en un context d’incertesa econòmica global on és imprescindible que la ciutadania prengui el control de les seves finances. En aquest sentit, l’educació financera, un dels pilars fundacionals d’11Onze, és un ingredient essencial per empoderar la gent a construir un teixit econòmic català fort i resilient als canvis.

El camí no ha estat fàcil, però James Sène es mostra satisfet de l’evolució de l’entitat financera catalana d’ençà que va començar a operar a Catalunya l’octubre del 2021, “evidentment hi ha coses que ens agradaria tenir ja, però per la particularitat d’un projecte com el d’11Onze hem tingut alguns entrebancs” tanmateix, “generalment és el que volíem i estem en bon camí”.

Des de bon principi 11Onze es va crear com una eina de país, per raons estratègiques, i establerta perquè els seus beneficis es reinverteixin a Catalunya, tal com s’estableix a la fundació que l’entitat financera té a Suïssa. “Som un projecte pels catalans, no hi ha res dolent a dir que som catalanistes”, apunta Sène, “és la nostra raó de ser i ho hem dit des del primer minut”.

Un creixement il·limitat en un planeta de recursos finits

L’obsessió pel creixement econòmic constant s’ha mostrat inadequada per garantir el benestar de les persones, la justícia social i la sostenibilitat ecològica del planeta. Un sistema econòmic que beneficia uns pocs i que és insostenible. Com explica el president d’11Onze, “s’hi ha afegit la Covid, s’hi ha afegit la guerra, i això accelera el procés. Però és la proposta econòmica realitzada del creixement perpetu que no funciona”.

I segueix, “la gent s’està empobrint, treballa més, sacrifica més, així i tot, no hi arriba”. La necessitat i la urgència de cercar alternatives en l’àmbit social i polític és evident, “s’han de redistribuir millor els recursos que es generen perquè pugui créixer tothom” afirma Sène. Precisament per això és essencial que la ciutadania entengui el que està passant amb l’economia.

Sène ho resumeix ras i curt, “per entendre d’economia s’ha de saber comptar, llegir i tenir sentit comú, no cal fer una càtedra”, tanmateix, la retòrica dels economistes, com per exemple quan es parla d’inflació, no sempre és fàcilment entenedora, “la nomenclatura i l’explicació que es dona és molt sofisticada, i això no permet a la gent entendre el que s’està dient”.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Tot el que ha passat mentre arrencàvem

4min lectura

11Onze explica en un documental els entrebancs que

11Onze

11Onze arriba el doble de fort

2min lectura

2021 ha estat l’any que ha vist néixer 11Onze.

Economia

La independència econòmica

6min lectura

“Independència econòmica és que no depens de ningú ni de



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Santiago VázquezSantiago Vázquez says:
    Santiago

    👍👍👍

  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  3. Antoni Royo JuanhuixAntoni Royo Juanhuix says:
    Antoni

    No passa res per dir que sou catalanistes , fins i tot podriu dir mes .

  4. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play