Tot el que ha passat mentre arrencàvem 11Onze

11Onze explica en un documental els entrebancs que ha hagut de superar per posar en marxa la seva pota financera, El Canut. ‘En 4 dies’ estarà disponible el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, en exclusiva a La Plaça.

 

“En 4 dies havia de ser un documental alegre, sobre com posàvem en marxa El Canut”, explica Toni Mata, director del documental i director de continguts d’11Onze. “Notàvem que molta gent ens preguntava ‘quan podré obrir un compte a 11Onze?’ I teníem ganes de dir ‘en quatre dies, ben aviat’. Però hem sentit la necessitat d’explicar també el joc brut que hem hagut d’afrontar”, afegeix.

El rodatge va començar al juliol, quan s’iniciava l’esprint per estrenar El Canut, la superapp d’11Onze, i s’han escollit 4 jornades clau de tot aquell procés. Per tant, ‘En 4 dies’ fa visible la feina, la tensió, els dubtes i la il·lusió que es viuen quan s’encamina un projecte tan ambiciós. “Hi havia mil coses per fer, hi havia canvis d’un dia per l’altre en funció del que era viable. La gràcia és saber superar els obstacles per tirar endavant, això és el que volíem ensenyar. Un equip esforçant-se per fer néixer la primera entitat financera catalana en 100 anys”, comenta Mata.

A qui molesta 11Onze?

Però ‘En 4 dies’ no és només el naixement d’El Canut el darrer 1-O de 2021. És un documental que explica com això s’ha aconseguit tot i l’oposició i les maniobres de la banca tradicional per evitar-ho. Hi ha hagut de tot. Proveïdors que misteriosament es feien enrere a l’últim moment, tot i els contractes signats, avisos que han arribat directament a casa d’alguns membres de l’equip directiu i fins i tot un infiltrat. “Ha estat certament desagradable descobrir que l’’establishment’ està disposat a fer el que sigui per evitar una alternativa per als catalans”, apunta Toni Mata.

No ha estat una sorpresa. 11Onze estava preparat i per això segueix en funcionament i en creixement. “No esperàvem aquest nivell de bel·ligerància tan aviat. Som molt petits. Però saben que venim a qüestionar l’statu quo amb un model de negoci sòlid. I no depenem de les entitats de sempre, ni de les empreses de sempre, ni dels partits de sempre. Hem constatat que fa molta por que la gent s’organitzi i creï una eina com 11Onze”, revela el director de continguts d’11Onze.

 

Llum a les estructures de poder

Els diners són al centre del poder i tothom ho sap. Per això, qualsevol canvi real comença per la presa de control dels diners per part dels ciutadans. “Això és el que venim a fer. Quan tu tens el control dels diners, pots decidir”, assegura Mata. 

Per aquest motiu, ‘En 4 dies’ ve a aportar una mica de llum, perquè tothom sàpiga com funcionen les estructures de poder. “Segurament els deu haver sorprès que hàgim aguantat les envestides. Però és probable que els sorprengui més que ho expliquem obertament. No estem acostumats al fet que aquestes maniobres s’expliquin públicament. Doncs això també cal canviar-ho. Estem compromesos amb la veritat, que tothom sàpiga com funcionen realment les coses. I no, no tot és bonic”, tanca Mata.

 

On puc veure ‘En 4 dies’

El documental ‘En 4 dies’ estarà disponible per a tots els usuaris de La Plaça el proper 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. El dia 22 es farà una preestrena en un cinema per a premsa, treballadors, inversors i els membres més actius de La Plaça. 

 

Si formes part d’un mitjà de comunicació i et vols acreditar per a la preestrena de ‘En 4 dies’ escriu a [email protected].

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

1 any de l’Academy

3min lectura

El 15 de març de 2021 va ser un dia molt important per la història d’11Onze.

11Onze

11Onze arriba el doble de fort

2min lectura

2021 ha estat l’any que ha vist néixer 11Onze. 2022 veurà com el

11Onze

UX Design Awards

2min lectura

11Onze s’enorgulleix de compartir que la nostra web, La Plaça, ha estat preseleccionadaEquip Editorial Equip Editorial
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Seguirem superant els escolls

 2. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
  Jordi

  Seguim confiant amb el projecte i aquí estem! Força i ànims!

  • Pilar Oltra Vigueras says:

   Moltes gràcies, Jordi, per la vostra confiança estem i seguim.

   Fa 2 anys
 3. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Era d’esperar, tot i que no ho habia pensat, ara fa un any. Que hi hagués mala maror i fins algún infiltrat, la il.lusio esveía qualsevol núvol, gràcies per fer-ho possible

  • Pilar Oltra Vigueras says:

   Gràcies a tu Guillem per acompanyar-nos, el vostre suport és la nostra força per tirar endavant.

   Fa 2 anys
 4. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Amb moltes ganes de saber-ne més!!
  El mes important és la transparencia i sinceritat, el perque passen les coses i poder entendre-ho els ciutadans. La força la tenim i cal empoderar-nos i poder decisir

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Gràcies, Laura, per la teva reflexió!
   Ja falta molt poquet per poder veure el documental, que, ben segur, no deixarà indiferent ningú.

   Fa 2 anys
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Doncs si amb tots aquests entrebancs, heu aconseguit estar on estem, amb reconeixements de la premsa internacional i tot, ja no hi ha qui us aturi.
  Gràcies per la dedicació, sacrifici, professionalitat,…
  Desitjant q arribi el dia 23 per gaudir d’aquest documental.

  • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
   Càrol

   Moltíssimes gràcies per les teves paraules, Manuel!

   Fa 2 anys
 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Seguim endavant. El vostre missatge inicial em va captivar i us vaig seguir a La Plaça fins que vaig poder disposar del Canut per poder participar activament en aquesta realitat.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Moltes gràcies per les teves paraules cap a nosaltres, Francesc!!!

   Fa 2 anys
 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 8. Josep RouraJosep Roura says:
  Josep

  Seria bo que surtissin els noms dels protagonistes del joc brut. Concretar. Per poder obrir els ulls. Sinó sempre ens quedem amb la nebulosa de lo dolent que és el sistema i el capitalisme en general i tot això.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Bé; pot ser que no surtin al documental (no ho sé), però els principals propietaris del lobby bancari i empresarial espanyol son coneguts.
   Gràcies per la teva reflexió, Josep!

   Fa 2 anys
 9. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  I l’art de ser referents!!Seguim!

 10. Anna PortabalesAnna Portabales says:
  Anna

  Saber superar els obstacles per tirar endavant… I seguir! Resilència! Super!

 11. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Friso! Esperant amb candeletes l’estrena!

 12. Mònica Llopart RiuMònica Llopart Riu says:
  Mònica

  👏👏👏

Deixa una resposta

App Store Google Play