“Hem de reduir les despeses programades”

Reduint la quantitat de residus plàstics que generem, no només ajudem a mantenir el fràgil equilibri dels ecosistemes del planeta, sinó que podem estalviar una quantitat important de diners. Coral Santacruz, de l’equip de màrqueting d’11Onze, ens explica com fer-ho canviant els nostres hàbits de consum d’aigua, en un nou episodi de l’Estat de la Nació.

 

Des d’11Onze hem aprofitat el nostre caràcter comunitari per posar en marxa Imprescindibles 11Onze, i fer compres de grup per reduir les despeses en molts dels productes o serveis que consumim diàriament, sense deixar de banda el nostre compromís amb el medi ambient. “Sempre intentem trobar les millors solucions financeres o d’estalvis per la nostra comunitat”, apunta Santacruz.

Evitar sobrecostos innecessaris en productes essencials és una manera fàcil d’estalviar, o, com a mínim, reduir despeses en productes dels quals no podem prescindir. Com planteja Santacruz, “Hi ha molta gent de la nostra comunitat que no es pot permetre estalviar perquè no té uns sous elevats. Per tant, ens hem de focalitzar en reduir les despeses programades, com pot ser l’aigua”.

Una família de quatre persones que consumeixi aigua embotellada genera 63 quilos de residus plàstics l’any, i com afirma Coral, “Això té un efecte molt negatiu pel planeta i per la nostra economia. Aquesta despesa en ampolles de plàstic representa uns 1.200 – 1.500 euros l’any”.    Els filtres d’aigua ofereixen una alternativa econòmica, sana i sostenible pel consum d’aigua a la llar, al mateix temps que ens ajuden a controlar aquestes microdespeses i estalviar al cap de l’any.

Prenent consciència sobre les conseqüències dels nostres hàbits de compra i de consum podem fer petits canvis que no requereixen gaire esforç, però que tindran un impacte significatiu en la nostra economia i el medi ambient. Pots veure l’entrevista sencera al vídeo de sota!

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Aigua, el líquid més preat

3min lectura

El Dia Mundial de l’Aigua ens recorda que més de dos mil

Sostenibilitat

Etiqueta eco

4min lectura

Fa anys que sentim l’expressió que els plàstics han pres la terra.

Sostenibilitat

El fràgil equilibri dels ecosistemes marins

3min lectura

Petits canvis poden trencar el fràgil equilibri de moltsEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Doncs anem per feina, a reduïr s’ha dit.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Doncs sí, endavant que tenim pressa. Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!

   Fa 2 anys
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Bona proposta ben entesa i acceptada per la comunitat. Una altra que no és tan palpable quantitativament és mentalitzar a cuinar més a casa. Les prestatgeries dels comerços d’alimentació estan plenes de menjars precuinats envasats amb plàstic. No costa tant deixar el dinar fet o mig fet per l’endemà. Quan els productes són bons no cal gaire elaboració.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Doncs, sí, Mercè. Penso que tens tota la raó. Cuinar més no solament ens permet d’estalviar, sinó que fa que puguem escollir productes de temporada, de proximitat i de la màxima qualitat; d’aquesta manera, ens ajudem a nosaltres mateixos, a la nostra comunitat i al territori i al mateix planeta.

   Fa 2 anys
 3. Nuria GomezNuria Gomez says:
  Núria

  M’agrada 👏

 4. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Molt bé per a qui no pot veure aigua de l’aixeta!!

 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Una molt bona iniciativa👏👏👏

Deixa una resposta

App Store Google Play