Com protegir la teva llar durant les vacances

Arriba l’estiu i molts ja comencen a planificar les vacances per poder desconnectar de la rutina fent un viatge o marxant uns dies fora de la residència habitual. Tanmateix, abans de deixar la casa sola hem de tenir en compte alguns aspectes importants per evitar sorpreses a la tornada.

 

La tornada a la normalitat després de la crisi sanitària va ser motiu d’alegria per a molts ciutadans que finalment podien gaudir de les vacances d’estiu sense restriccions, però també va engrescar a les persones propenses a la cleptomania, a les quals el virus havia trastocat la seva línia de ‘negoci’ habitual.

Els sinistres per robatori en plena pandèmia es van reduir un 23,5% respecte al 2019, però durant els últims dos anys ens hem anat apropant a les xifres prèvies a les restriccions de moviment. En els períodes vacacionals i caps de setmana els robatoris als habitatges solen augmentar i, segons un estudi d’Unespa, Catalunya, amb un 58%, és la comunitat autònoma on tens més probabilitat de patir un robatori a la llar.

Així doncs, et volem donar uns senzills consells que pots seguir per evitar un robatori a casa teva mentre ets fora de vacances o, si més no, pal·liar-ne les possibles conseqüències.

 

Precaucions bàsiques abans de marxar

 • No deixis objectes de valor en llocs fàcilment accessibles. Si no tens una caixa forta, és preferible portar-los a una empresa especialitzada per emmagatzemar-los abans d’amagar-los per algun racó de la casa. Si això no és possible, apunta el número  de  sèrie, la  marca i el model dels objectes per facilitar la seva identificació en cas de robatori.
 • Avisa a alguna persona de confiança de la teva absència perquè reculli la correspondència o apugi i abaixi persianes amb certa freqüència, però evita comentar-ho a tots els veïns o publicar-ho a les xarxes socials.
 • Assegura’t de tancar bé les portes, finestres, obertures a patis interiors i el garatge. No t’oblidis de posar l’alarma. Tot i això, intenta que l’habitatge sembli ocupat amb l’ajuda d’una persona de confiança que hi pugui entrar de tant en tant o amb un sistema de domòtica que et permeti programar l’engegat i apagat dels llums de la llar.
 • No  deixis  cap missatge al contestador automàtic del mòbil o del telèfon fix indicant que  ets  fora. Sempre pots  activar el  desviament  de  trucades o respondre als missatges quan tinguis accés a wifi si estàs fora d’Europa i no vols gastar diners en trucades.
 • Una assegurança de la llar amb cobertura per robatori és una opció molt recomanable. Cal tenir en compte que també ens protegeix davant d’imprevistos, com una fuita d’aigua, i pot oferir cobertures en cas d’okupació o robatori a persones fora de la llar.

A la tornada, en cas de robatori

 • No dubtis a trucar immediatament a la policia o al telèfon d’emergències 112 si sents sorolls dins de casa o trobes portes o finestres forçades. 
 • Posa’t en contacte amb la teva assegurança i tingues a punt l’inventari d’objectes sostrets.
 • Formalitza la denúncia i avisa al teu banc si sospites que s’han emportat un ordinador o qualsevol altre suport digital que pogués contenir informació rellevant sobre les teves dades financeres, de manera anul·lin les contrasenyes d’accés a la banca en línia.

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Les millors assegurances de la llar

4min lectura

Tothom està d’acord que un bon proveïdor d’assegurances de la

Tecnologia

Insurtech: el futur de les assegurances

3min lectura

De la mateixa manera que les fintech han provocat un canvi de

Economia

Quan no hi ha diners per fer vacances

5min lectura

El sector turístic comença a aixecar cap després de dos anysEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona ajuda!👌

 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per tota aquesta i formació

 4. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Bons consells.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Celebrem que en facis una bona valoració, Pere Maria! Gràcies per seguir-nos.

   Fa 2 anys
 5. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Gràcies 👌

  • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
   Càrol

   No es mereixen, Carles! L’objectiu és estar ben informats, saber què podem fer i que no ens agafin per sorpresa.

   Fa 2 anys
 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies pels consells!!!!!

 7. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Molt bé.
  Nous consells a més dels clàssics d’obrir portes i finestres de tant en tant i buidar la bústia.
  Com ara no deixar missatges al telèfon i avisar al banc si roben un ordinador.
  I l’assegurança, que hauria de ser el primer manament quan es compra o lloga un habitatge.
  No n’hi ha prou amb la obligatòria de la hipoteca.
  Cobreix el continent, no el contingut.

  • Mònica Cornudella says:

   Si Mercè, prendre totes les precaucions possibles és el més assenyat per poder estar tranquil davant de situacions inesperades i tenir una bona assegurança és imprescindible. Gràcies per la teva aportació!😉

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play