Primer aniversari de Preciosos 11Onze

El febrer de 2022 posàvem en marxa Preciosos 11Onze per oferir als membres de la nostra comunitat l’oportunitat de comprar or per protegir-se de la inflació. Un any després, l’evolució de la cotització de l’or constata perquè aquest metall preciós és el valor refugi per excel·lència a l’hora d’assegurar els nostres estalvis.

 

Tot i que el 2022 es presentava com l’any per consolidar la recuperació econòmica, la disrupció de la cadena de subministraments, l’encariment de les matèries primeres, la crisi del deute i la situació geopolítica internacional asseguraven un context inflacionari que disminuiria el poder adquisitiu de moltes famílies.

Davant d’aquest escenari, des d’11Onze aconsellàvem diversificar els estalvis, convertint els diners en actius que no perdessin valor. Teníem clar que la compra d’or era un dels pocs recursos que tenia la gent per salvaguardar els seus diners. Així doncs, amb el llançament de Preciosos 11Onze proporcionàvem a la nostra comunitat la millor opció per protegir els seus estalvis.

La pèrdua de credibilitat del sistema monetari internacional va disparar la demanda d’or físic a les principals cases de la moneda a tot el món. No tan sols eren els bancs centrals els que compraven or per assegurar les seves reserves de capital enfront de la incertesa econòmica, sinó que petits inversors també compraven grans quantitats or per protegir el seu patrimoni. Això ha provocat que alguns distribuïdors d’or hagin esgotat les existències de monedes i lingots, allargant els terminis d’entrega quan es fan noves comandes de compra.

 

L’antídot a la inflació

Un any després, la pujada de preus, juntament amb la pèrdua del valor real de la moneda, han provocat una gran reducció del patrimoni monetari de la població, que ha vist com els seus estalvis s’esvaeixen sense ni tan sols sortir del banc. Tanmateix, l’evolució a l’alça del preu de l’or confirma els nostres pronòstics

Mentre que la inflació interanual a Espanya el 2022 va ser del 8,4%, l’or de Preciosos 11Onze s’ha revalorat un 10,25%. Dels 1.599 € als que cotitzava l’unça d’or l’1 de febrer de 2022, hem passat als 1,762,86 € actuals. O en altres paraules, la bona evolució del preu de l’or ha contrarestat la tensió monetària provocada per la pèrdua de valor de l’euro.

Això vol dir que si haguéssim deixat 10.000 € al banc, aquests estalvis haurien perdut un 8,4% del seu valor, i avui equivaldrien a 9.160 €. Mentre que si els haguéssim invertit comprant or, el seu valor actual en or hauria augmentat un 10,25%, fins als 11.025 €.

Desacceleració econòmica generalitzada

Segons un informe publicat pel Banc Mundial, es preveu que durant el 2023 el creixement mundial es desaccelerarà per segon any consecutiu i experimentarà el tercer ritme més feble en gairebé tres dècades. Aquesta forta desacceleració del creixement serà generalitzada, estancant-se en l’1,7% el 2023, i millorant lleugerament fins al 2,7% al llarg del 2024.

Així mateix, pronostica que la inversió en els mercats emergents i les economies en desenvolupament es mantindrà per sota de la mitjana de les últimes dues dècades. Apunta a les polítiques monetàries i les restrictives condicions financeres mundials com a unes de les principals causes del fre al creixement.

Encara que els analistes econòmics esperen que Espanya eviti entrar en recessió, el creixement del PIB retrocedirà fins a l’1% en 2023, principalment perquè la majoria de llars ja no disposen d’un matalàs d’estalvi per a sostenir la seva despesa en consum. No obstant això, s’espera que aquesta tendència canviarà en 2024, gràcies a la millora econòmica global.

En tot cas, el creixement pràcticament nul previst pel conjunt de l’economia de l’eurozona, i la recessió que experimentaran alguns dels principals països exportadors, com Alemanya, fan coincidir als experts en la previsió que la demanda d’or seguirà pujant durant el 2023. Potser és per tot això que la revista Forbes ha publicat un reportatge on explica perquè, encara avui, tenir or és millor que tenir diners.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

El refugi davant les crisis

5min lectura

La resistència de l’or no pot ser subestimada.

Estalvis

Diversifica l’estalvi

6min lectura

El reconegut economista Robert Kiyosaki ha pronosticat “una crisi històrica”.

11Onze

La primera compra d’or

3min lectura

La resposta de la comunitat ha estat massiva i ja s’està gestionant la primera compra.11Onze 11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  Gràcies, seguim endavant!

 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Jo vaig comprar ara fa un any, tot i q no va ser fins a l’abril q es va materialitzar la operació.
  Ara fa un dies vaig tornar a omplir el formulari per fer una altra compra. Per cert quant trigueu aproximadament en contactar?
  Gràcies!!!!! 💛

  • Sandra MolasSandra Molas says:
   Sandra

   Hola Manel! Just l’endemà de rebre el teu formulari et varem trucar en 3 ocasions. Avui el nostre company Joan et torna a trucar. Salut!

   Fa 1 any
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola, Manel, bon dia! Ja estem altra vegada en activitat!! Ho estem gestionant! Gràcies a totes per tan alta participació!

   Fa 1 any
 3. Quico BeltràQuico Beltrà says:
  Quico

  El titular és mol enlluernador. Però compte, aquest 10% queda diluït amb el que va suposar el cost de l’operació de compra, per la qual cosa, només en el moment d’adquirir l’or es van perdre uns 10€ per gram de mitja, segons el que vaig calcular en el seu moment.

  Si la compra es fa encarregar al febrer, amb tot el procés no es va fer efectiva fins el 21 d’abril en el meu cas, moment en qual va costar uns 64€ per gram de mitjana (segons el gramatge dels lingots tenen un preu o un altre), la cotització del mateix dia era de 54 €, i a dia 1 de febrer d’engauny estava a 57 €

  Per tant, paciència. Que encara no hem recuperat el cost de l’adquisició i hi haurem d’afegir el cost de la custòdia del segon any. I quan s’hagi de vendre, també s’haurà de comptar el cost de la venda.

  • James SeneJames Sene says:
   James

   Gràcies Quico. Només 2 apunts. El primer és que aquest article fa un analisi general anual i agafa per referencia les dades que corresponen per poder donar un analisi. No és u cas per cas mes a mes. Per si de cas com dius en el teu cas hauries de com parar les dades despres de 1 any de la compra efectiva. Es a dir finals d’abril.
   El segon punt molt important és entendre bé el rol primordial de l’or d’inversió. Que és el de reserva de valor que permet lluitar contra la perdua de valor del diner que pot ser ocasionat per l’inflació o pitjor la devaluació de la moneda. Aquests dos factors precisament el 2022 s’han donat a la vegada . L’Euro ha baixat un 15% respecte al dollar i l’inflació a reduit el poder adquisitiu d’aquests mateixos euros un 8%. Amb aquestes dades sobre la taula no hi ha cap dubte de l’or ha resistit millor que qualsevol altre reserva de valor a la perdua de valor adquisitiu dels estalvis. Aquesta es la seva feina. Un altra cosa es la compra venda d’or amb l’objectiu de guanyar plusvàlua en l’operació. Per entrar en aquest tipus d’operació és recomanable tenir un mercat secondari segur i transparent.. hI estem treballant.🙏🏿

   Fa 1 any
  • Laura León AmatLaura León Amat says:
   Laura

   Sii, el titular promet!! Però realment això de l’or costa acceptar també els costos de la compra – venda, la custodia i les revaloritzacions… Quan toques petites quantitats de diners, personalment em va fer enrera tot plegat

   Fa 1 any
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  👏👏👏👏👌

Deixa una resposta

App Store Google Play