Petitet i 11Onze llancen ‘La rumba dels calerons’

El conegut rumber català trenca el seu retir i torna a l’escenari per crear una rumba protesta. La cançó demana redistribució de la riquesa i un sistema financer més just amb la gent, tot just a les portes d’una recessió.

 

Diuen que els gitanos roben, però això no és veritat. Els que roben són… els que porten un bon frac!”, diu el Petitet a ‘La rumba dels calerons’. La rumba s’endinsa per primera vegada en la crítica social sense abandonar l’alegria i la festa que caracteritza aquest gènere musical català amb repercussió internacional.

En Petitet, afectat per miastènia gravis, ha fet ‘La rumba dels calerons’ per explicar que “els diners no ho són tot a la vida” però que, desgraciadament “tan tens, tant vals”. Per això va acceptar l’encàrrec d’11Onze, per reivindicar una redistribució de la riquesa. “No pot ser que el 99% de la riquesa estigui en mans de l’1% de la població i que als altres se’ls exigeixen tota una sèrie d’obligacions que les capes més altes de la societat poden esquivar. Cal que hi hagi diners per a tothom i eines per controlar com es gestionen aquests diners”, declara el president d’11Onze James Sène. 

Tot plegat pren encara més sentit quan estem a les portes d’una gran crisi econòmica provocada, sobretot, per la bombolla de deute públic. A Espanya, el deute públic creix al ritme de 200 milions d’euros diaris i ja supera els 1,46 bilions d’euros. 11Onze i el Petitet demanen que, aquesta vegada, la crisi no la paguem els mateixos de sempre.

La composició de la cançó ha permès al Petitet reunir els seus col·laboradors habituals i afegir nous matisos a la rumba. Per primera vegada s’hi incorpora una arpa de la mà d’Esther Pinyol, segona arpa del Liceu. “He disfrutat molt”, afirma en Petitet, i afegeix que “la banca actual és com un casino, et tracten bé mentre tinguis diners”.

Sobre en Petitet, James Sène explica que “la primera vegada que ens vam veure, abans que pogués seure em va preguntar ‘ets bona persona?’. A la qual cosa vaig respondre ‘home, crec que sí’. Després d’això va ser una abraçada i generositat, en tot moment. Crec que no podríem haver trobat un millor representant, un millor col·laborador, per fer la cançó d’11Onze.

 

El videoclip: una festa popular com les d’abans

El videoclip de ‘La rumba dels calerons’ es va fer en plena rambla del Raval de Barcelona on es va muntar un sopar popular amb més de 100 persones. “No volíem simular una festa”, explica el director de continguts d’11Onze Toni Mata, “volíem fer una festa. La rumba és per la gent i 11Onze també és per la gent, així és que teníem ganes de celebrar aquesta col·laboració”.

La cançó també aporta un fet diferencial més: 11Onze es converteix en la primera entitat financera que dona el protagonisme al poble gitano. “Volíem fer-ho”, afirma Mata, “perquè els gitanos històricament han hagut de suportar estigmes que els han bandejat de la societat. Però no només han sabut resistir i tirant endavant, sinó que han sabut preservar la llengua catalana i la seva cultura millor que molts altres que els miren amb menyspreu”.

La rumba dels calerons és doncs una crítica, però sense perdre les ganes de festa perquè, tal com diu sempre el Petitet “val més riure que plorar”.

La cançó es troba disponible a Spotify, Apple Music, Amazon Music, YouTube Music, Deezer i a totes les plataformes habituals.

El videoclip es pot veure a YouTube i a 11Onze TV.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Registra’t a La Plaça gratuïtament i uneix-te a la revolució! Registrar-se – 11Onze

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

L’estrena de ‘En 4 dies’

7min lectura

‘En 4 dies’ destapa les maniobres de la banca tradicional per fer descarrilar

Cultura

Les cançons catalanes d’estiu imprescindibles

4min lectura

Quan sents parlar de cançó de l’estiu què et ve al cap?

11Onze

Coneix les xarxes socials d’11Onze

4min lectura

11Onze és una comunitat activa que comparteix l’interès pel món



11Onze 11Onze
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    I tant que els diners no ho són tot👌però malauradanent el sistema evoluciona cap d’això! Aquesta rumba es un exemple del que necessitem!!💃🕺🪕🪘🎸, balls i música en directe I tecnologia que ens vinculi a la humanització!🥳 i no tanta tecnologia vinculada als dinerons que ens refreda i ens deshumanitza😲

    • Mònica Cornudella says:

      Completament d’acord amb tu, Jordi! Hem de saber gaudir dels petits GRANS moments. Va ser una GRAN festa com les “d’antes”. Seguim!💃🏾🕺🏾

      Fa 2 anys
  3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
    Joan

    Un gran dia per recordar,gràcies 11Onze

  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Es genial gràcies per aquesta idea tan fantàstica, de banda que la festa va ser estupenda

    • Mònica Cornudella says:

      Contenta de saber que et va agradar, Alícia! Gràcies pels teus comentaris.😉

      Fa 2 anys
  5. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    Genial. Molts detalls al vídeo, com per exemple un porró…

    • Mireia Cano says:

      Una festa al carrer com les de sempre! No ens va faltar de res. M’alegro que t’hagi agradat Pere Maria!

      Fa 2 anys
  6. Carles MarsalCarles Marsal says:
    Carles

    👌👏👏👏👏 visca la rumba

  7. Xavier EsteveXavier Esteve says:
    Xavier

    Molt bona idea, original i real!! Salut

  8. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    👏👏👏 Brutal!!!!!

  9. Joan BringuesJoan Bringues says:
    Joan

    Molt bona idea, felicitats.

Deixa una resposta

App Store Google Play