L’or puja un 12% en el primer semestre de l’any

Durant els primers sis mesos de l’any, l’or ha superat a la majoria dels principals tipus d’actius d’inversió, seguint la tendència a l’alça de 2023. El seu preu ha assolit màxims històrics i ha augmentat un 12% des de principis d’any, consolidant la seva reputació com a actiu refugi en temps d’incertesa econòmica.

 

La demanda mundial d’or (incloses les compres OTC) marcava el primer trimestre de l’any més fort des del 2016, augmentant un 3% interanual fins a les 1.238 tones. Aquests bons resultats eren causats per les persistents compres dels bancs centrals a causa de la incertesa geopolítica i econòmica, la inversió en el mercat OTC, i una major demanda dels compradors asiàtics que impulsaven el preu de l’or a una mitjana rècord de 1.934 euros l’unça.

A mitjan maig assolia un altre màxim històric de 2.259 euros per unça, superant el rècord anterior establert a l’abril, amb la mirada posada en l’esperada retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed), mentre el Banc Central Europeu (BCE) feia efectives les seves pròpies retallades en un context d’un dòlar estatunidenc més fort.

Els elevats tipus d’interès a escala mundial i la fortalesa del dòlar estatunidenc són una combinació que sol considerar-se un entorn hostil per a l’or, que probablement han impedit que el seu valor hagi augmentat fins i tot més del 12% assolit des de principis d’any.

En la seva anàlisi del rendiment de l’or en el primer semestre de l’any, el Consell Mundial de l’Or (WGC) considera que en el context econòmic actual, “aquests factors s’han vist compensats per uns altres més dominants”, des de les compres continuades dels bancs centrals, passant per la forta inversió asiàtica i la bona resistència de la demanda al detall.

Perspectives més enllà del tercer trimestre

Els analistes del WGC consideren que, a mesura que ens endinsem en el tercer trimestre de l’any i posem la mirada cap a la resta de 2024, “l’or podria continuar movent-se en un rang similar al dels últims mesos”. 

Atès que el preu de l’or ja ha pujat un 12% i que el consens dels experts consultats pel WGC suggereix un resultat similar per a tot l’any, l’organisme reitera que l’or, secundat per les contribucions d’altres sectors, “pot obtenr bons resultats fins i tot quan, com s’espera, els tipus d’interès es mantinguin.”

Així mateix, JPMorgan Chase & Co. preveu que el preu de l’or assoleixi una mitjana de 2.011 euros per unça en el quart trimestre de l’any, fins a arribar a un màxim de 2.127 euros en el tercer trimestre de 2025 a causa dels conflictes a l’Orient Mitjà i les possibles repercussions de les eleccions presidencials als Estats Units. 

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Invertir

Els errors que has d’evitar quan compres or

3min lectura

Al llarg de la història l’or s’ha mantingut com el dipòsit...

Invertir

Els bancs centrals preveuen seguir comprant or

3min lectura

Durant els últims dos anys, els bancs centrals han afegit...

Invertir

L’or duplica el seu valor en els últims cinc anys

3min lectura

Des dels inicis d’11Onze hem anat informant la nostra...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play