Els errors que has d’evitar quan compres or

Al llarg de la història l’or s’ha mantingut com el dipòsit de valor per excel·lència precisament perquè manté o augmenta el seu valor durant períodes d’incertesa econòmica. És per això que comprar or físic és una excel·lent opció d’inversió que acostuma a ser segura i rendible. Tanmateix, també pot comportar riscos si no es prenen les precaucions adequades. 

 

La seva rendibilitat a llarg termini, la possibilitat de diversificar i reduir el risc de les nostres carteres d’inversió i una gran liquiditat que permet recuperar ràpidament els diners invertits en cas de necessitat, converteixen a l’or en un actiu molt atractiu per a qualsevol inversor o persona que vulgui protegir els seus estalvis en un període inflacionari o en temps de crisi econòmica. 

En els darrers cinc anys, ha experimentat un augment espectacular de valor, duplicant el seu preu i reafirmant-se com a l’actiu més valuós del mercat. No obstant això, convé adoptar certes precaucions i evitar un decàleg d’errors a l’hora d’adquirir aquest metall daurat que et detallem a continuació:

Ignorar la Puresa de l’Or

Els lingots d’or han de tenir una puresa de, com a mínim, el 99,5%, tot i que és habitual trobar-nos amb lingots d’or pur al 99,99%, mentre que les monedes han de comptar amb almenys un 80% de puresa. Aquells lingots i monedes que no compleixin amb aquests estàndards de puresa estaran subjectes a l’IVA estàndard del 21%, que s’aplica a la compra d’altres metalls preciosos. L’or de Preciosos 11Onze garanteix la màxima puresa (999,99 sobre 1.000).

 

Confondre l’or físic amb el digital

És fonamental tenir molt clar que l’or físic és una matèria primera que, una vegada que s’adquireix, automàticament passa a ser propietat del client. Per altra banda, l’or digital, normalment en forma d’ETF, són uns fons cotitzats a càrrec d’un gestor, que funcionen mitjançant un sistema de palanquejament, de manera que no totes les unces d’or que estan representades en les participacions de l’ETF tenen un or físic darrere que les recolzi.

No tenir en compte la recompra

Una de les primeres preguntes que cal fer al comerciant o plataforma que ens ha venut l’or és si, en cas que vulguem vendre’l, ens ofereix un servei de recompra. En cas contrari, hem de sospitar del preu de venda i de la fiabilitat del comerciant. Des d’11Onze facilitem als nostres clients que guarden el seu or a casa la trobada d’un comprador al preu més beneficiós possible pel client o els hi venem al preu més beneficiós possible si han contractat un servei de custòdia amb nosaltres.

 

No planificar l’emmagatzematge

L’or físic necessita un emmagatzematge segur com caixes fortes o serveis d’emmagatzematge professional. No tenir un lloc segur pot exposar la teva inversió a robatoris. Contractant un servei de custòdia t’assegures que el teu or estarà protegit i assegurat per una empresa especialitzada en emmagatzematge de metalls preciosos.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Estalvis

L’or duplica el seu valor en els últims cinc anys

3min lectura

Des dels inicis d’11Onze hem anat informant la nostra...

Estalvis

Per què els bancs centrals estan comprant tant or?

3min lectura

Els bancs centrals de tot el món han estat comprant...

Estalvis

El valor de l’or davant la incertesa econòmica

3min lectura

Tot i que els grans organismes econòmics internacionals...Equip Editorial Equip Editorial

    Deixa una resposta

    App Store Google Play