L’or puja mentre el dòlar es debilita

Després d’augmentar de valor gairebé un 7% durant l’octubre, el preu de l’or manté la tendència a l’alça que s’ha vist durant l’últim trimestre gràcies a les tensions geopolítiques i a un dòlar que es debilita per les expectatives que la Reserva Federal dels EUA deixi d’apujar els tipus d’interès.

 

Els preus de l’or començaven el mes d’octubre a la baixa, després d’haver caigut durant el setembre, però l’esclat d’un nou conflicte armat entre Palestina i Israel feia pujar més d’un 10% el preu del metall daurat, superant la xifra mítica dels 2.000 dòlars l’unça i compensant les pèrdues que s’havien donat des dels màxims del mes de maig.

Avui, 22 de novembre, l’or segueix superant la barrera dels 2.000 dòlars, impulsat per l’anunci de l’última política monetària en la reunió de la Reserva Federal dels Estats Units que va tenir lloc a principis de mes, segons la qual es dedueix que s’ha arribat a un màxim en els tipus d’interès, que fa preveure un enfocament prudent respecte a noves pujades.

La inflació afluixa, per tant, els oficials de la Reserva Federal van acordar que els tipus d’interès només haurien de pujar si es mostrava un progrés insuficient en la reducció de la inflació. En aquest context, el dòlar va tocar mínims que no s’havien vist des de feia més de dos mesos i mig, inversament proporcional al valor de l’or.

Els experts en mercats financers coincideixen en que la Reserva Federal donarà per concloses les seves pujades dels tipus d’interès i començarà a iniciar retallades en el primer semestre de 2024, afavorint una revaloració de l’or. Marko Kolanovic, cap de mercats de JPMorgan, aconsella als inversors que apostin per valors refugi com l’or i els bons a mesura que augmenten les tensions a l’Orient Mitjà, mentre que Goldman Sachs preveu un augment de la rendibilitat de matèries primeres, com l’or, en els pròxims 12 mesos.

 

Protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: l’or. Si vols que els teus estalvis tinguin valor el dia de demà, Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

L’impacte de les guerres en el preu de l’or

4min lectura

El preu de l’or es va disparar en resposta a l’actual...

Estalvis

El valor de l’or davant la incertesa econòmica

5min lectura

Tot i que els grans organismes econòmics internacionals...

Invertir

Or físic o or digital: quin escullo i per què?

3min lectura

Davant la situació excepcional en què ens trobem,...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per donar-nos la possibilitat de poder invertir en metalls preciosos i per mantenir-nos ben informats.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Moltes gràcies a tu, Manel, per ser-hi, per seguir-nos, i pels teus comentaris!!!

   Fa 7 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play