L’or puja un 5,4% en el primer semestre de l’any
Les contínues compres d’or dels bancs centrals i el seu atractiu com a valor refugi han facilitat que en el primer semestre de l’any aquest metall preciós hagi augmentat de valor en un 5,4%, superant la rendibilitat de la majoria dels principals actius, excepte en els fons cotitzats (ETF).
En el segon trimestre es va mantenir la tendència positiva en les compres d’or dels bancs centrals, tot i que en va disminuir el ritme. El repunt de l’activitat inversora i la continuada demanda del sector de la joieria van contribuir a crear un context favorable per l’augment de valor d’aquest metall preciós: un 5,4% en l’últim semestre i al voltant d’un 15% en els últims dotze mesos.
En aquest sentit, l’or no sols va aportar rendiments positius a les carteres dels inversors i diversificació a les reserves dels bancs centrals, sinó que també va contribuir a esmorteir la volatilitat experimentada al llarg del primer semestre, especialment durant la desfeta bancària del mes de març.
Aquestes són les principals conclusions despreses de les dades presentades en l’informe del World Gold Council sobre la demanda d’or en el que portem d’any. El preu de l’or ha tingut un comportament volàtil durant el primer semestre del 2023, però ha estat l’única matèria primera amb un rendiment positiu a part del liti, que també ha pujat de valor gràcies a la forta demanda de vehicles elèctrics.
La persistent incertesa en les perspectives econòmiques globals i els canvis en les polítiques monetàries dels bancs centrals són alguns dels principals factors que han afectat la demanda d’or durant aquests sis mesos. El creixement de la demanda s’ha centrat en els sectors de la joieria i tecnologia, mentre que s’ha vist un lleuger descens en la popularitat dels fons cotitzats (ETF). Això ha impulsat la producció total d’or, que s’ha incrementat en un 7% interanual fins a les 1.255 tones.
El preu de l’or podria assolir un nou rècord el 2024
Jerome Powell, president de la Reserva Federal, afirmava la setmana passada que els economistes del banc central nord-americà no preveuen una recessió, però sí que esperen una desacceleració notable de l’economia a finals d’any. Aquesta predicció, juntament amb les creixents expectatives que la Fed estigui a punt de posar fi al seu últim cicle d’enduriment de la política monetària, seran un “impulsor significatiu” per a l’or, apuntava Greg Shearer, director executiu de Mercats Globals de Productes Bàsics de J.P. Morgan Chase & Co.
Segons les previsions de JP Morgan, el preu de l’unça d’or assolirà un valor mitjà del voltant de 2.012 dòlars durant la segona meitat de l’any, seguint la tendència vista fins ara, i arribarà a nous rècords durant 2024 quan les taxes d’interès comencin a caure. “Realment existeix un gran desig entre els inversors institucionals d’invertir en or i en la necessitat de desfer-se de les monedes”, assenyalava Shearer, i afegia que els riscos geopolítics han fet que l’or sigui encara més atractiu per als governs.
Sembla que l’estratègia de dedicar entre un 10 i un 20 % de la cartera d’inversions al mercat de l’or cada vegada està més estesa entre els grans inversors, governs i bancs centrals, però aquest recurs de protecció financera no té per què ser exclusiu dels actors institucionals i grans inversors, sinó que també està a l’abast de tothom.
Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Això són molt bones notícies.
Gràcies per donar-nos la possibilitat de poder invertir en aquests tipus d’actius.
La veritat és que sí, almenys això és un valor segur. Gràcies, Manel.
👏
🙌