L’Estat preveu una demanda massiva de monedes d’or

El passat 21 de febrer la Fábrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) va rebre autorització del Consell de Ministres per formalitzar la compra de 40 milions d’euros en peces d’or. La intenció és encunyar monedes d’inversió i oferir-les com a un valor refugi enfront de la pressió inflacionista i volatilitat del mercat.

 

No és cap secret que davant de les crisis econòmiques, l’or és un actiu molt apreciat pels inversors. La demanda d’or en el món va augmentar un 18% l’any 2022 i es va situar en 4.741 tones, la xifra més elevada en més d’una dècada. Les compres d’or per part dels governs i bancs centrals es van disparar fins a una xifra rècord de 1.136 tones que no s’havia vist en els últims 55 anys.

Donat l’actual context d’inflació, la volatilitat dels mercats, la fallida de bancs, i la poca rendibilitat que els bancs ofereixen pels dipòsits, tot i la pujada dels tipus d’interès del Banc Central Europeu (BCE), no és d’estranyar que no només els bancs centrals, si no cada vegada més inversors diversifiquin les seves carteres cap a valors tangibles i de poc risc com l’or.

Les monedes d’inversió, també conegudes com a monedes bullion, encunyades en metalls preciosos, generalment or i plata, juguen un paper fonamental en aquesta diversificació dels estalvis. El valor numismàtic per la qualitat artesanal, el disseny, la importància històrica, el valor commemoratiu i l’estat físic d’una peça poden disparar la demanda dels col·leccionistes i inversors.

 

Una nova febre de l’or

La FNMT no es va voler quedar enrere i el 2021 va decidir començar a encunyar monedes bullion espanyoles, traient al mercat tot un seguit d’edicions especials de monedes d’or, que segueixen la tradició d’altres cases de moneda mundials com la Royal Mint, South African Mint o la Münze Österreich.

L’escalada de la demanda d’or també s’ha vist reflectida en la previsió de les quantitats de monedes d’or que encunyarà la FNMT. Mentre que per les dues primeres emissions els acords formalitzats amb els proveïdors d’or no van superar 10 milions d’euros, aquesta vegada, el Consell de Ministres ha autoritzat la compra de 40 milions d’euros en or per la producció de monedes d’inversió i col·leccionisme.

Aquest increment exponencial del valor de la contractació respon al volum de vendes efectuades anteriorment i a l’evolució del mercat de l’or al llarg dels últims dos anys, junt amb el context econòmic actual i futur a curt termini. Un fet que sembla confirmar que l’or físic com a valor refugi per excel·lència, sigui en format de lingots o monedes, no només no ha passat de moda, sinó que és més rellevant que mai a l’hora de protegir els nostres estalvis.

Protegir els estalvis amb or físic ha estat una de les principals aportacions d’11Onze a la seva comunitat i, ara, s’amplia el ventall de productes. Per això, davant de la volatilitat, de l’encara alta inflació i de la crisi de confiança creixent en el sistema bancari, l’or torna a reforçar-se com a valor refugi. Descobreix l’Or Llavor a Preciosos 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Rècord de compres d’or dels bancs centrals

4min lectura

La demanda d’or assolia màxims històrics al llarg de...

Economia

El banc central de la Xina segueix acumulant or

3min lectura

Les reserves d’or del gegant asiàtic augmenten per setè...

Per què el preu de l’or està en màxims històrics?

5min lectura

La cotització de l’or supera la cota dels 2.000 dòlars per...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Gràcies per oferir a la comunitat aquests productes💛

  3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  4. Carles MarsalCarles Marsal says:
  5. James SeneJames Sene says:

Deixa una resposta

App Store Google Play