“Els NFT neixen d’una necessitat de l’art digital”

Gemma Vallet, directora d’11Onze District -l’agència de publicitat in-House-, va protagonitzar la tercera xerrada dels Fintech Talks al coworking the Monday parlant dels NFT, amb la col·laboració de Raul Arribas, CTO d’11Onze. Et detallem com va anar la jornada.

 

Tercera sessió de les Fintech Talks d’11Onze al coworking de Monday. Les cadires pel públic assistent han substituït als sofàs, butaques i taules, on fa pocs minuts encara es podien escoltar ‘brainstormings’ d’empleats d’start-ups compartint espai de treball. A un costat, el bar, i a l’altre el gimnàs, on dues noies observen els preparatius de la xerrada entre descans i descans de cada exercici.

A dins ja és tot a punt, i la xerrada comença amb preguntes introductòries. Què són els NFT? Quines aplicacions tenen? Gemma Vallet arrenca amb una ‘masterclass’ sobre què són els NFT i com interactuen amb el món de la moda, és la seva especialitat i es nota. Vallet ens diu que “els NFT han arribat per quedar-se, perquè han nascut d’una necessitat de l’art digital”.

De seguida, el públic s’anima a preguntar per les qüestions més tècniques, per saber com es garanteix la propietat. “Els NFT garanteixen el control de la propietat per part de l’inversor, i sense intermediaris, gràcies a la tecnologia ‘blockchain’ [cadena de blocs]”, explica Vallet. I afegeix, “les cases de subhastes s’han de transformar i sumar-se a la transformació digital”.

 

NFT, una bombolla especulativa o valor real?

Aquest intercanvi gira la conversa cap a l’interès que molta gent té pels NFT com a valor d’inversió. És real? Està inflat? Quan val un dibuix digital d’un mico, realment? I això introdueix un debat etern: què és art? La qual cosa està molt bé, perquè vol dir que la tecnologia és un mitjà (en aquest cas per fer arribar art a més gent) però que les preguntes essencials són les mateixes. Té sentit pagar milions d’euros pels NFT de Pixelmon? Pel número 1 de Superman? Milers d’euros per col·leccionar plaques de cava? Cromos?

S’arriba a la conclusió que tot és relatiu, i que cadascú pot tenir raons molt diverses per invertir en NFT. Tanmateix, el Raül Arribas dona un consell: “si vols invertir en NFT, forma’t. I no compris pensant que allò valdrà X vegades més, perquè ningú ho sap. Compra perquè t’agrada”. Vallet hi està d’acord, i afegeix “L’originalitat dona valor, i un NFT demostra que el valor és teu”.

Ja és ben entrat el capvespre i la ponència formal es mou cap a la terrassa de Monday, on passa a ser una conversa més distesa, per acabar de preguntar alguna cosa que no s’ha comentat a la xerrada. El diàleg està en marxa, l’objectiu d’11Onze de teixir una comunitat financera es consolida. Ben aviat, podreu veure la conferència completa a La Plaça.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

NFT, la revolució de l’art digital

3min lectura

NFT, de les sigles de ‘Non Fungible Token’, són certificats

Cultura

Si ets artista català, t’interessen els NFT

4min lectura

L’interès mundial pels certificats d’autenticitat de les obres

Què són els NFT?

1min lectura

Una imatge digital, 52 milions d’euros; un GIF de gat, 600 000 euros. Què està passant?



Equip Editorial Equip Editorial
  1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    La protecció de la propietat i telectual i artistica ,molt interessant

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Celebrem que t’hagi agradat, Alícia! És molt engrescador constatar que encara tenim artesans, compromesos amb el país i el medi ambient.

      Fa 2 anys
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  3. Daniela SimónDaniela Simón says:
  4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Bona eina la dels NFT’s no les coneixia, em tocarà fer-ne formació 😅

  6. Josep RuaixJosep Ruaix says:

Deixa una resposta

App Store Google Play