Què és el moviment FIRE?

L’última reforma de les pensions no solucionarà el problema de les minvants cotitzacions a la Seguretat Social, i molta gent s’ajuda dels plans de pensions privats com a alternativa per complementar les pensions públiques. Però hi ha altres opcions? És possible gaudir de la nostra jubilació abans dels 50? Una ideologia que promou l’estalvi i inversió agressiva diu que sí. Lara de Castro, HR Business Partner d’11Onze, ens ho explica.

 

La recent reforma de les pensions no soluciona el problema de base que cada vegada hi ha menys cotitzacions a la Seguretat Social, la qual cosa no dona gaire confiança en la capacitat de les pensions públiques per garantir el benestar de la nostra jubilació. El moviment FIRE, de les sigles en anglès, Financial Independence, Retire Early, que ve a ser, Independència Financera, Jubilar-se Aviat, ens proposa trobar maneres d’augmentar els ingressos i disminuir les despeses, juntament amb inversions agressives per acumular riquesa ràpidament.

De Castro explica que “L’objectiu, si t’abraces a aquest moviment, és jubilar-se abans, o al voltant dels 40”. Però com s’aconsegueix això? “Hi ha un full de ruta predeterminat, per assolir aquest objectiu, que fa servir diverses estratègies que pivoten sobre dos elements bàsics: estalvi i inversió”, afegeix de Castro.

Un cop obtinguda la independència econòmica, el treball remunerat passaria a ser opcional, la qual cosa ens permetria retirar-nos molt abans de l’edat de jubilació oficial. Si encara hi ets a temps i en vols saber més, mira el vídeo que hi ha a continuació.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Independència econòmica

6min lectura

“Independència econòmica és que no depens de ningú ni de

Finances

Lliçons financeres que has d’assolir als 30

3min lectura

Que sí, que la joventut és per gaudir-la i cal aprofitar cada

Finances

Viure bé sense ser milionari

4min lectura

Podem viure bé sense haver d’hipotecar la nostra vida iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  No coneixia el que era el FIRE, moltes gràcies per parlar-ne i pels consells!👌

  • Lara de Castro says:

   Sempre és interessant conèixer noves maneres de fer les coses, oi? Gràcies pel teu comentari, Jordi.

   Fa 2 anys
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt interessant

Deixa una resposta

App Store Google Play