Guia ràpida per invertir a l’estranger

Quan penses en maneres de gestionar el teu patrimoni, segur que t’ha passat pel cap invertir en empreses estrangeres, però ho has descartat de seguida, perquè no veies clar com fer-ho. Invertir a l’estranger pot ser una tasca complicada. L’agent 11Onze Amadeu Vilaginés ens en fa cinc cèntims.

 

En un món globalitzat com el que vivim, és normal que cada vegada hi hagi més persones que vulguin invertir a l’estranger. I la tendència va a l’alça. Pot ser que veiem potencial en un sector poc implantat en el nostre país, però que, per contra, a Alemanya o als Estats Units té molt de pes, motiu pel qual se’ns desperta l’interès. Per desgràcia, no tot és tan fàcil: un procés que podria ser senzill, com és comprar les accions d’una empresa, en un mercat diferent del nostre pot ser un repte ple d’entrebancs.

I per què ho és tant, de complicat, sobretot per als inversors particulars? Doncs per moltes raons. El primer motiu que ho dificulta són les comissions. “El més normal és que el nostre ‘broker’ ens cobri unes comissions força més altes per invertir a l’estranger que a Catalunya”, argumenta l’agent. A més, i depenent del país en el qual vulguem invertir, haurem de tenir en compte molts altres factors com el canvi de moneda, la volatilitat del mercat, la legislació i seguretat jurídica de cada país, entre altres. 

 

ADR i GDR, certificats d’inversió

Per solucionar totes aquestes dificultats, s’empren els anomenats ADR, les sigles d’‘American Depositary Receipt’ (o, en català, rebuts de dipòsit americà); o la seva versió global, els coneguts GDR (‘Global Depositary Receipt’). Però, què són? “Ambdós són certificats emesos per bancs i que representen les accions d’una companyia estrangera, però que al mateix temps està cotitzant en la nostra borsa local”, explica Vilaginés. En el cas dels ADR, a la borsa dels Estats Units. I, en el cas dels GDR, a les borses de la resta del món.

Aquests certificats faciliten molt la vida dels inversors. “Si uns inversors americans volen invertir en una empresa xinesa, en lloc de complicar-se la vida fent-ho directament a la borsa de Xangai, pagant moltes comissions i veient-se exposats al canvi de divisa, poden simplement comprar un ADR xinès a la borsa de Nova York”, detalla l’agent. D’aquesta manera, a més, es cotitzaria en dòlars americans. 

No obstant això, no tot són avantatges. Els ADR no deixen de ser uns certificats emesos per entitats financeres i, per tant, no són exactament accions de l’empresa a invertir. “Això implica que alguns no permeten votar a les juntes d’accionistes i també pot haver-hi problemes de liquiditat en comparació amb la inversió a empreses locals”, alerta Vilaginés. Per això, és important invertir amb molta cura, i sempre amb l’assessorament d’un expert. Vols saber més sobre invertir a l’estranger? Acaba de veure el vídeo de sota!

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Innovació empresarial

4min lectura

Algunes empreses ja estan consolidades. Altres tot just comencen a créixer.

Finances

Quants diners puc tenir a l’estranger?

4min lectura

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha tombat la norma

Finances

Aprèn el truc de les 5D

3min lectura

Amb una inflació rampant i una crisi que sembla que vol aixecar el cap, és fonamental saber



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Un tema més, en el mon monetari, a tenir en compte.

  2. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
    Josep Maria

    Una pregunta. Si inverteixo des d’aquí a través d’internet en un broker estranger, estic invertint a l’estranger suposo. Això és molt simple de fer, però quines conseqüències fiscals comporta?

    • Elisabet Porqueras Garcia says:

      Per obtenir la millor resposta, el que pots fer és consultar-ho amb un assessor financer. Gràcies pel teu comentari Josep Maria

      Fa 3 anys
  3. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
    Ricard

    Ben definit

  4. Josep RouraJosep Roura says:
    Josep

    “No obstant això, no tot són avantatges. Els ADR no deixen de ser uns certificats emesos per entitats financeres i, per tant, no són exactament accions de l’empresa a invertir.”
    Regla important de la inversió: no inverteixis en una cosa que no entenguis.
    Gracies 11 per anar-nos formant!

    • Eve Doña says:

      Per això des de 11Onze volem donar formació i eines als nostres usuaris de la Plaça per fer conèixer millor el món financer avanç de prendre qualsevol decisió. Gràcies Josep!

      Fa 3 anys
  5. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Ampliar els coneixements, va bé. Gràcies

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Això sempre va bé, Francesc. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

      Fa 3 anys
  6. Josep RuaixJosep Ruaix says:
    Josep

    Molt be 👍

  7. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Interessant aquests dos certificats,explicat a més molt bé. Caldrà tenir en compte a l’hora d’invertir,gràcies

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Doncs sí, segur que anirà bé tenir-ho en compte a l’hora d’invertir millor els nostres diners. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

      Fa 3 anys
  8. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Interesant article

  9. Daniela SimónDaniela Simón says:
  10. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play