Per ser bon inversor, aprèn el truc de les 5D

Amb una inflació rampant i una crisi que sembla que vol aixecar el cap, és fonamental saber moure els diners que tenim estalviats per treure’n el màxim profit. Però com fer-ho? Quin és el truc per invertir amb seny? Una de les claus és la diversificació.

 

Al capdavall, diversificar els estalvis significa no posar tots els ous al mateix cistell. Però, quins són aquests cinc cistells? On haig de posar els ous? Tot i que gran part dels nostres diners segur que els tenim ben guardats en un compte d’estalvi, és interessant que una part estigui repartida en diferents productes financers. Això ens ha de permetre diversificar la inversió i, amb paciència, obtenir un millor rendiment dels nostres estalvis. Si ets inversor principiant, pren nota!

 1. Diversificació temporal. És important que invertim en diferents productes amb una durada en el temps diferent, és a dir, a curt, mitjà i llarg termini alhora. Aquesta diversificació temporal ens ha de permetre recollir beneficis en diferents moments de la vida. 
 2. Diversificació entre títols. Una vegada hem establert l’horitzó temporal de les nostres inversions, hem d’analitzar bé en què invertim. Diversificar entre títols implica, doncs, invertir en diferents tipus de productes: accions, bons d’inversió, paquets ETF… En definitiva, invertir una mica en tot, perquè el risc sigui menor.
 3. Diversificació geogràfica i sectorial. A més, no només hem de procurar invertir de forma variada i amb terminis diversos, sinó que hem de procurar invertir en zones geogràfiques i en sectors diferents. Intenta invertir per tot el món, perquè, si ho fas, obtindràs millors resultats. No et quedis només al teu territori!
 4. Diversificació per potencial de creixement. A banda d’invertir en zones geogràfiques i sectors que ja estan consolidats, procura destinar una part de la inversió en països i sectors emergents. En aquest cas, buscarem un cert component de volatilitat, és a dir, la fluctuació del mercat, que ens pot donar un benefici inesperat a curt termini.
 5. Diversificació per tipologia de producte. Si fins ara havíem parlat d’accions, bons o paquets ETF, ara hi afegim altres productes d’inversió, de menys a més risc, com són els plans d’estalvi, els plans de jubilació, els béns immobilitzats com l’habitatge, els metalls preciosos o les criptomonedes. Així completem el cicle sencer de la inversió!

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

“Amb la inflació alta, l’ideal és invertir”

2min lectura

Durant la pandèmia, les famílies han estalviat més que mai, però

Estalvis

Diversifica l’estalvi

6min lectura

El reconegut economista Robert Kiyosaki ha pronosticat “una crisi històrica”.

Estalvis

Invertir en metalls preciosos

4min lectura

Les inversions financeres sempre comporten riscos, peròEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Josep RouraJosep Roura says:
  Josep

  Si volem invertir a llarg plaç podem seguir la recepta del senyor Bogle: Un ETF que repliqui un index global d’accions + un ETF que repliqui un index global de bons, en que el de bons representi un percentatge del total igual a la nostra edat. Amb això estem diversificats al màxim i amb la volatilitat bastant controlada.

  • Jennifer Roca Civit says:

   Moltes gràcies, Josep, per aquesta fantàstica aportació sobre els ETF. Ens veiem a la Plaça!

   Fa 2 anys
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Una guia perfecta per apoderar-se a l’hora d’invertir,pregunto si per invertir en metalla preciosos de banda de l’informacio que ja heu explicat,l’ampliareu.
  Gràcies

 4. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Molt interessant. Ara ens caldrà una bona llista de totes les possibilitats de les 5D per poder fer la tria. Gràcies.

  • Jennifer Roca Civit says:

   Moltes gràcies, Pere. Cert, el nostre company i agent Jordi Oller s’explica molt bé!

   Fa 2 anys
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt bon artice👍

 6. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
  Jesus Manuel

  Molt ben explicat 👏👏

 7. Daniela SimónDaniela Simón says:
 8. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Interessant. Ara em cal aprofondir sobretot en la 5D…

 9. Josep RuaixJosep Ruaix says:

Deixa una resposta

App Store Google Play