Per què el preu de l’habitatge no baixa?

El 2022 el preu de l’habitatge no fa pinta de baixar. La compravenda d’immobles a l’Estat espanyol, especialment a les grans ciutats, està vivint una època daurada. Els dos motors que expliquen aquest increment són la reactivació econòmica després de la pandèmia i el rècord d’estalvi de les famílies. A 11Onze et donem les claus per analitzar el sector immobiliari.

 

Tot i que els experts encara debaten sobre si s’està gestant una nova bombolla immobiliària, el cert és que hi ha el consens que el 2022 el preu de l’habitatge continuarà pujant. Així, l’Associació Espanyola d’Anàlisi de Valor apunta a un increment de fins al 5% en els immobles nous i d’un 6% en les cases de segona mà. I el portal Idealista ha calculat que la compravenda a l’Estat espanyol és probable que es mantingui per sobre de les 550.000 unitats.

La xifra de compravendes d’immobles és espectacular, sobretot si pensem que des de l’estiu de l’any passat s’han venut a l’Estat espanyol més pisos que en ple auge immobiliari del 2008. Si analitzem més en detall les xifres, en traiem la mateixa conclusió. Segons Idealista, el sector residencial a la ciutat de Barcelona ha tancat el 2021 amb una inversió de 627 milions d’euros. Això implica un increment del 124% respecte del 2020 i del 116% en relació amb el 2019. 

 

Els motius de l’encariment

Segons els analistes, hi ha diversos factors que cal tenir en compte per entendre per què la pujada de preus de l’habitatge no té aturador. Pel que fa a les sensacions dels compradors, d’una banda, hi ha la reactivació del consum després del confinament, que ha fet que la demanda que fins ara havia estat estancada desperti de cop. De l’altra, es dona una xifra rècord d’estalvi familiar.

A més, en un context d’alta inflació, que ha arribat fins al 6,7% en tancar l’any 2021, les famílies busquen rendibilitzar els seus diners en béns immobilitzats, que, ara per ara, són una inversió refugi. I això també anima als joves a buscar el seu primer habitatge, sobretot a la perifèria. A tot plegat s’hi suma, és clar, unes bones condicions de finançament i la por que els preus pugin encara més, dos fets que han motivat una acceleració de les compres.

Alhora, els experts també recorden que, pel que fa als constructors immobiliaris, les noves promocions han patit el bloqueig de subministraments i l’encariment de les matèries primeres, i això ha pogut encarir en alguns casos els preus. El que és clar és que, si estàs pensant a comprar un habitatge, el 2022 tot apunta que els preus es mantindran i, fins i tot, pujaran.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Comprar un habitatge el 2022

3min lectura

El 2022 arriba amb canvis fiscals en la compra d’immobles.

Economia

Resolent el maldecap dels joves

6min lectura

Només el 15,8% de la població jove està emancipada, la pitjor

Comunitat

Què acceptar i què no en llogar un habitatge

4min lectura

En el mercat immobiliari, i concretament en el del lloguer



Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona explicació👍

 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per aquest informació

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   No es mereixen, Alícia, moltes gràcies a tu per formar part de la nostra comunitat i per ser-hi. Agrair-te, també, el teu comentari!!!

   Fa 2 anys
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Bon article👍

 5. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
  Jesus Manuel

  Molt ben explicat 👏👏

 6. J.Carles PlanasJ.Carles Planas says:
  Josep Carles

  Molt ben dit.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que ho hagis trobat encertat… Moltes gràcies pel teu comentari, J. Carles!!!

   Fa 2 anys
 7. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Bona explicació.

 8. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  Ricard

  Ben definit

Deixa una resposta

App Store Google Play