Què és la ‘greenflation’ o inflació verda?

L’escalada de preus generalitzada també afecta la transició energètica, concretament en l’augment del cost dels materials i minerals utilitzats en les tecnologies verdes. Marifé Fariñas, de l’equip de Back Office d’11Onze, ens explica com la revolució verda està fent augmentar el preu de les matèries primeres.

 

No, la revolució verda no és la causa de l’elevada inflació, però sí que és veritat que una part de l’escalada de preus és atribuïble a la transició energètica. Com explica Fariñas, “la revolució verda ha augmentat el preu de les matèries primeres, algunes fins a un 90%”. Aquest augment de preus directament relacionat amb els materials i minerals utilitzats en favor d’energies renovables es coneix com a ‘greenflation’, o inflació verda.

Aquest fenomen no deixa de ser una paradoxa que forçosament acompanya l’esforç per lluitar contra el canvi climàtic, “fugir dels combustibles fòssils augmenta la demanda de les energies renovables, però aquesta sobre demanda fa pujar el preu dels materials que componen aquests productes”, apunta Fariñas.

Tot i que una reducció de la demanda d’aquestes matèries primeres no pot ser la solució si volem assolir els objectius de transició energètica, les economies d’escala, més finançament per a projectes verds, i sobretot, reduir el cost d’aquest finançament, poden compensar part dels efectes de la inflació verda.

Fer aquests canvis implica incrementar la producció, però com diu l’agent de Back Office, “tot i que això suposa uns costos de producció, els experts no creuen que serà una amenaça per a la viabilitat de l’energia neta”.

 

Si vols rentar la roba sense embrutar el planeta, 11Onze Recomana Natulim.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Els criteris ESG

3min lectura

Els criteris ESG són una nova tendència d’inversió que està ajudant a treure profit dels

Sostenibilitat

Bons verds

4min lectura

L’emissió de bons verds, orientats a finançar projectes sostenibles, segueix a l’alça

Economia

Economia sostenible, què és?

6min lectura

L’economia sostenible busca augmentar el benestar social tot



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Gràcies!👍

  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Gràcies per la info

  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Gràcies mari fe,ja només quedaba aquesta ,l’inflacio debut a desenvolupat les renovables

Deixa una resposta

App Store Google Play