Estrelles Michelin 2023: restaurants a Catalunya

El món de la gastronomia va celebrar, ahir dimarts 22 novembre, l’esperada gala de la Guia Michelin 2023 a la ciutat de Toledo. Detallem els guanyadors i el llistat complet dels restaurants de Catalunya que poden presumir d’estrelles Michelin.

 

Pluja d’estrelles Michelin a Catalunya, que esdevé la Comunitat amb més nous restaurants guardonats, tots ells concentrats a Barcelona. Destaquen els germans Torres, Sergio i Javier, que aconsegueixen la seva tercera estrella, i que juntament amb l’ABaC, de Jordi Cruz, i Lasarte, de Martín Berasategui i Paolo Casagrande, converteixen a la capital catalana en la ciutat amb més restaurants tri-estrellats de l’Estat. 

La ciutat comtal també triomfa amb 5 restaurants que obtenen la seva primera estrella: Aleia, de Rafa de Bedoya i Paulo Airaudo; COME, de Paco Méndez; Enigma, d’Albert Adrià; Mont Bar, de Fran Agudo; i l’establiment  Slow & Low, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri, han estat guardonats amb una estrella Michelin.

Sense arribar a ser una estrella, els restaurants barcelonesos BaLó i Nairod, així com La Xarxa de Tarragona, han rebut el prestigiós premi Bib Gourmand, anomenat d’aquesta manera en honor a la mascota oficial del fabricant de neumàtics. Un guardó en reconeixement als establiments de restauració que serveixen cuina de qualitat a preus continguts. 

Finalment, Michelin també premia la sostenibilitat de dos restaurants catalans: Les Moles, d’Ulldecona, i Casa Nova, de Sant Martí Sarroca, obtenen una estrella verda en reconeixement a la seva gastronomia sostenible.

 

Restaurants de Catalunya amb estrelles Michelin

⭐⭐⭐ 

  • ABaC (Barcelona)
  • El Celler de Can Roca (Girona)
  • Lasarte (Barcelona)

Nova entrada

  • Cocina Hermanos Torres (Barcelona) 

⭐⭐ 

  • Angle (Barcelona)
  • Bo.TiC (Corçà, Girona)
  • Cinc Sentits (Barcelona)
  • Disfrutar (Barcelona)
  • Enoteca (Barcelona)
  • Moments (Barcelona)
  • Miramar (Llançà, Girona)
  • Les Cols (Olot, Girona)

⭐ 

  • Atempo (Sant Julià de Ramis, Girona)
  • Alkimia (Barcelona)
  • Aürt (Barcelona)
  • Caelis (Barcelona)
  • Can Jubany (Calldetenes, Barcelona)
  • Ca l’Enric (La Vall de Bianya, Girona)
  • Can Bosch (Cambrils, Tarragona)
  • Castell Peralada (Peralada)
  • Deliranto (Salou)
  • Dos Palillos (Barcelona)
  • Els Casals (Sagàs, Barcelona)
  • Els Tinars (Llagostera, Girona)
  • Emporium (Castelló d’Empúries, Girona)
  • Fogony (Sort, Lleida)
  • Hisop (Barcelona)
  • Hofmann (Barcelona)
  • Koy Shunka (Barcelona)
  • L’Aliança 1919 d’Anglès (Anglès, Girona)
  • L’Antic Molí (Ulldecona)
  • La Boscana (Bellvís)
  • La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar, Girona)
  • La Fonda Xesc (Gombrèn, Girona)
  • Les Magnòlies (Arbúcies, Girona)
  • Les Moles (Tarragona)
  • L’Ó (Sant Fruitós de Bages, Barcelona)
  • Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelona)
  • Malena (Lleida)
  • Massana (Girona)
  • Oria (Barcelona)
  • Quatre Molins (Cornudella de Montsant, Tarragona)
  • Rincón de Diego (Cambrils, Tarragona)
  • Sala (Olost, Barcelona)
  • Tresmacarrons (El Masnou, Barcelona)
  • Villa Retiro (Xerta, Tarragona)
  • Via Veneto (Barcelona)
  • Xerta (Barcelona)

Noves entrades

  • Aleia (Barcelona)
  • COME, de Paco Méndez (Barcelona)
  • Enigma (Barcelona)
  • Mont Bar (Barcelona)
  • Slow & Low (Barcelona)

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Productes catalans que es mengen el món

4min lectura

La nostra hiperconnexió va molt més enllà del terreny digital.

Cultura

Buil & Giné: fer conèixer el que tenim

5min lectura

El va impulsar el fet de voler compartir un estil de vida

Cultura

Viatjar amb el menjar

5min lectura

El menjar és una part essencial de qualsevol viatge.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Merci per aquesta informació per gaudir de la tan preciada dieta mediterranea!😃 Ara bè tot i que la història lògica de premiar, recorrent km en busca del millor restaurant fent honor al seu nom en clau d’origen al seus neumàtics, no deixa massa ben parada aquesta relació Premi-Aliments ja que cal fer sostenible tota la cadena d’aliments precisament per salvaguardar l’alimentació 🍅🥑🌶🥔🧅🧄🥜🫑🍍🍋🍊🍉🥗🍚🍜🍝🍛🥩🥙🌯🌮🥪🍔😌 Per a quan un premi no caduc, a l’altura que complisca amb la sostenibilitat alimentaria
    🖖😉

    • Silvia GarrigaSilvia Garriga says:
      Silvia

      Ostres, no m’ho havia plantejat així Jordi! Trobo que és una manera de veure-ho molt interessant.

      Fa 1 any
  3. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Ens agrada la gastronomia i n’hi ha de variada per tot arreu… Enhorabona a tots els restaurants!!

  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play