Com estalviar bevent aigua

Saps quina quantitat d’aigua estàs bevent? Quant podries estalviar amb un filtre d’aigua? Petits canvis en els nostres hàbits de consum poden comportar un estalvi important. Amadeu Vilaginés, de l’equip de producte d’11Onze, ens explica com estalviar centenars d’euros l’any substituint la compra de garrafes d’aigua per un filtre a l’aixeta.

 

Sovint pensem que estalviar vol dir privar-nos de luxes que requereixen despeses importants, com anar de vacances o tenir un mòbil d’última generació. Tanmateix, hi ha despeses recurrents, més petites, en productes o serveis que consumim diàriament, que podem reduir amb el simple fet de canviar els nostres hàbits de consum. El resultat pot ser una considerable quantitat d’estalvi al cap de l’any.

Com explica Amadeu Vilaginés, “l’aigua és un bé bàsic, essencial per a nosaltres, però no el veiem com un producte de luxe, ja que els nostres habitatges disposen d’aigua corrent”. Però l’aigua de l’aixeta no sempre té bon gust o ens dona massa confiança, així que molta gent acaba comprant aigua embotellada. Es tracta d’una de les anomenades despeses formiga, que acaben tenint un efecte significatiu per la nostra butxaca.

Reduir un cost recurrent, també pel medi ambient

El fet que a tots els supermercats hi podem trobar ampolles i garrafes d’aigua a preus assequibles ens pot fer pensar que la nostra despesa en aigua embotellada és relativament insignificant. Però, com apunta Vilaginés, “es tracta d’un cost recurrent, que ens pot semblar molt petit quan el mirem de forma individualitzada, però que, un cop els agreguem tots, es veu clarament la diferència”.

Una família de quatre persones que consumeixi la quantitat diària d’aigua recomanada, 2 litres al dia, en ampolles o garrafes d’aigua, acumula 45 kg de residus plàstics al cap de l’any, i una despesa mitjana de 700 euros l’any. Per altra banda, Vilaginés detalla que consumint aigua de l’aixeta, el cost total, al cap de l’any, per aquesta família seria de només 2 euros. I per a les persones preocupades pel malt gust de l’aigua de l’aixeta o les substàncies químiques que pugui portar, els filtres d’aigua són una solució igualment sostenible pel medi ambient i la nostra butxaca.

 

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

‘Microdespeses’

3min lectura

Són petites despeses quotidianes que, al cap de l’any, suposen un daltabaix important

Estalvis

Estalviar aigua de la manera més senzilla

4min lectura

Utilitzem l’aigua pràcticament en tots els estadis de la nostra

Sostenibilitat

Aigua, el líquid més preat

3min lectura

El Dia Mundial de l’Aigua ens recorda que més de dos milEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:

Deixa una resposta

App Store Google Play