Criptomonedes: l’oportunitat europea

Oriol Blanch, mànager d’afiliats de Bitvavo, torna a 11Onze Pòdcast per parlar de l’actualitat del món de les criptomonedes i de com ens podem iniciar en la compravenda de criptodivises.

 

Després del xoc de la fallida d’FTX, els problemes legals que arrossega de fa mesos Binance han soscavat la credibilitat d’aquesta plataforma d’intercanvi de criptomonedes i han esperonat una fugida de milers d’usuaris cap a altres exchanges com Bitvavo, que ofereixen més seguretat i que s’ajusten al marc regulador europeu.

Com explica Oriol Blanch, “Totes aquestes notícies fan que els inversors cada cop confiïn menys en empreses de fora i confiïn més en empreses europees”. En el cas de Bitvavo, que 11Onze Recomana, es tracta d’una plataforma de gestió de criptomonedes que està registrada al Banc Central dels Països Baixos, on els seus dipositants tenen accés al fons de garantia i que fa servir carteres fredes per a evitar el cibercrim. 

A més, “Bitvavo ofereix les mesures de seguretat més avançades del sector, amb proveidors de custòdia com Coinbase International Custody, Fireblocks i Copper”, apunta Blanch. Aquestes tecnologies eviten que, per exemple, un possible hacker pugui executar una transacció, ja que diverses persones de les dues parts han de parlar entre elles i firmar al mateix temps.

El halving del Bitcoin

El mes d’abril del 2024 es produirà el pròxim “halving” en la xarxa Bitcoin. Un esdeveniment que es repeteix periòdicament i que redueix a la meitat la recompensa que obtenen els miners per cada bloc generat. En anteriors halvings, el bitcoin va experimentar pujades de preus de tres dígits fins a aconseguir nous màxims en els 12-18 mesos següents. Però, què és un halving i per què és important?

Bàsicament, reduint a la meitat la recompensa per cada bloc generat s’alenteix el procés de la mineria de bitcoins, garantint que l’emissió de l’últim bitcoin s’allargui fins a l’any 2140, després del qual no es poden minar nous bitcoins. Actualment, hi ha uns 19,5 milions de bitcoins en circulació, per tant, encara en queden 1,5 milions per minar abans d’assolir el límit d’emissió autoimposat de 21 milions de BTC.

Per altra banda, Blanch ens recorda que aquest any, al halving se li afegeix l’entrada en joc dels ETFs de Bitcoin que “provocarà que molts inversors, que avui dia no se senten còmodes amb aquest actiu, puguin invertir a través d’instruments tradicionals”, impulsant a l’alça el preu de la criptodivisa. Tanmateix, afegeix que no hem d’oblidar que és un actiu molt volàtil i que aquest esdeveniment pot ser un cas de “compra quan hi ha un rumor i ven quan hi ha la notícia”.

11Onze Recomana Bitvavo, les criptomonedes de manera fàcil, segura i a baix preu.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Halving de Bitcoin: Què és i per a què serveix?

4min lectura

En el món del Bitcoin, el halving és un esdeveniment...

Finances

Bitvavo a 11Onze Recomana

4min lectura

Les criptomonedes arriben a 11Onze de la mà de Bitvavo...

Tecnologia

Binance: cronologia d’una crisi anunciada

6min lectura

La dimissió del seu fundador, Changpeng Zhao,...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Molt interessant, moltes gràcies.👌

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que li hagis trobat i que t’hagi agradat, Carles, i moltes gràcies pel teu comentari.

   Fa 6 mesos

Deixa una resposta

App Store Google Play