Cinc opcions per reduir la dependència del gas rus

Ara que s’especula amb un tall definitiu del subministrament de gas rus a Europa, val la pena contemplar diverses alternatives ecològiques que ens permetran reduir-ne la dependència i estalviar en les nostres factures de gas i llum.

 

La crisi energètica provocada per la guerra a Ucraïna ha posat en evidència que “les energies renovables i l’eficiència energètica no només ens ajuden a frenar el canvi climàtic”, com explica l’agent d’11Onze Marifé Fariñas, sinó que també contribueixen a reduir la dependència energètica d’altres països.

A diferència dels combustibles fòssils, un gran avantatge de les energies renovables és que són il·limitades. A més, ajuden a reduir el canvi climàtic, ja que la utilització de combustibles fòssils com el petroli, el gas natural o el carbó genera diòxid de carboni que contribueix a l’escalfament global.

Alternatives ecològiques

Et presentem cinc opcions que permeten reduir la dependència energètica i estalviar en les factures de gas i electricitat:

Energia solar. La instal·lació de panells solars per aprofitar la radiació solar pot permetre que la llar sigui fins i tot autosuficient energèticament.

Geotèrmia. Es tracta d’una energia que permet regular la temperatura de la llar i produir aigua calenta gràcies a la temperatura constant del subsol.

Aerotèrmia. La bomba de calor extreu l’energia de l’aire d’un lloc i la porta a un altre. Aquest sistema s’utilitza com a font d’energia alternativa per a calefacció i aire condicionat.

Bioetanol. Les estufes i xemeneies de bioetanol poden resultar alternatives molt eficients. Un litre d’aquest combustible ofereix un rendiment d’entre tres i sis hores i equival a un radiador de 3.000 watts.

Biomassa. És un combustible que aprofita recursos naturals com pinyols d’olives, trossos de fruits secs o closques. La seva combustió no produeix emissions tòxiques, per la qual cosa respecta el medi ambient, i és un producte de cicle curt. 

Com explica Marifé Fariñas, tot i que les despeses inicials poden ser superior quan instal·lem a energies alternatives, val la pena apostar per “l’eficiència energètica i la rendibilitat de la inversió”.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Energies renovables a la nostra llar

2min lectura

Les desorbitades pujades del preu de la llum, del gas i de la

Sostenibilitat

Què està passant amb l’energia mundial?

5min lectura

El preu de la llum i del gas està batent rècords.

Sostenibilitat

Fusió nuclear

3min lectura

La fusió nuclear fa molts anys que promet ser la font d’energia del futur, pràcticamentEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies👍

 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies marife

 4. Carles MarsalCarles Marsal says:
 5. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Tinc plaques fotovoltaiques i calefacció amb biomassa. Val la pena, en dono fe.

 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt bones alternatives, i algunes d’elles crec q reben subvencions.

Deixa una resposta

App Store Google Play