Energies renovables a la nostra llar

Les desorbitades pujades del preu de la llum, del gas i de la gasolina són la punta de llança d’una crisi energètica que afecta greument la nostra economia familiar. Tanmateix, la transició a energies renovables és una necessitat imperiosa si volem assegurar la sostenibilitat del planeta. Sílvia Garriga, agent d’11Onze, ens explica com afrontar aquest repte instal·lant energies renovables a la nostra llar.

 

La societat i els governs s’han conscienciat que la transició a energies renovables ja no pot ser una opció de futur, sinó que s’ha de convertir en una realitat del present més immediat. L’emergència climàtica i ambiental és un fet que comporta efectes evidents sobre els ecosistemes del planeta i des de les nostres llars podem reduir l’impacte que el consum d’energia té sobre el medi ambient.

Però, quines instal·lacions d’energia renovable podem tenir a casa? Què diu la normativa actual? Com explica Garriga, “tenim diverses opcions a considerar a l’hora d’escollir quin tipus d’energia volem posar a casa”. Les plaques solars són les més populars, però cal tenir en compte que l’aerotèrmia, geotèrmia o la biomassa també són opcions a l’abast de moltes llars.

Cases passives: l’arquitectura del futur

“En els darrers anys han aparegut nous sistemes d’obtenció d’energia anomenats sistemes passius amb l’objectiu d’assolir edificacions de consum nul”, afirma l’agent d’11Onze. La viabilitat del concepte d’edificacions de consum d’energia gairebé nul o molt baix en la construcció residencial és un repte que ha passat de la fase d’experimentació a convertir-se en una tendència creixent a l’abast de gran part de la població, i que marcarà el camí dels habitatges del futur. 

Tant si ens decantem per dur a terme una renovació de la nostra llar per augmentar-ne l’eficiència energètica, com si  reduïm el consum energètic de combustibles d’origen fòssil per convertir-les en cases més ecològiques i eficients, estem fent una aposta de futur per a la nostra butxaca i per al medi ambient.

 

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Consum conscient

2min lectura

Lara de Castro, HR Business Partner d’11Onze, explica què és el consum conscient i com

Sostenibilitat

L’impacte ambiental dels detergents

3min lectura

Els detergents que utilitzem per fer tasques quotidianes, com

Sostenibilitat

Sense temps per a aturar el canvi climàtic

4min lectura

Les dades són clares: el moment d’actuar si volem aturar el canviEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Si, combinat amb la geotecnia, encara es més millorable el rendiment energètic💪

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga says:
   Silvia

   Totes les opcions per millorar l’eficiència energètica són bones, només s’ha de valorar quina és la que més ens convé, o quina podem instal·lar a casa nostra.

   Fa 1 any
 3. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Tinc plaques solars fotovoltaiques. Dono fe que en l’últim rebut de electricitat només he pagat impostos, 15€. I amb l’aire acondicionat funcionant tot el dia.

Deixa una resposta

App Store Google Play