Capitalisme conscient: hi podem aspirar?

El capitalisme conscient és tota una filosofia econòmica i política. El seu objectiu és fer del capitalisme el sistema de cooperació social i progrés humà més poderós que hagi existit mai. La cap d’agents Mireia Cano ens explica per què alguns experts defensen que aquest canvi és possible.

 

Els creadors del concepte “capitalisme conscient” són l’empresari John Mackey i el professor de màrqueting Rajendra Sisodia. Ambdós han posat fil a l’agulla i han fundat l’ONG Capitalisme Conscient per difondre la seva idea i incidir en les polítiques i l’economia d’arreu del món. Mackey i Sisodia es basen en el poder de les empreses per transformar el món i crear un impacte positiu.

Però com s’aconsegueix tot això? Es pot modificar el capitalisme, que es basa en la defensa de la propietat privada i en la generació de riquesa individual, per què sigui una eina de progrés col·lectiu? La clau està, segons ambdós autors, en la gestió empresarial, que sintetitzen a partir de quatre objectius bàsics:

 1. Definir un propòsit superior, és a dir, que l’empresa tingui una raó de ser més enllà del seu benefici.
 2. Orientar-se cap als nostres grups d’interès, és a dir, fer néixer un ecosistema per beneficiar tota la comunitat que forma part de l’empresa. 
 3. Col·locar al capdavant líders conscients, per generar un veritable valor afegit.
 4. Generar una cultura empresarial conscient, que defensi i posi en pràctica el nostre propòsit.

Ja hi ha moltes empreses que treballen amb aquests quatre consells ben presents i també hi ha cada vegada més consumidors que busquen comprar productes d’una forma més conscient. En vols saber més sobre capitalisme conscient? Acaba de veure el vídeo de sota!

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Els consumidors capgiren el mercat

2min lectura

No som prou conscients del poder que tenim com a

Cultura

Aposta pel mercat català i compra en línia

3min lectura

Durant les festes nadalenques és probable que recorrem a les

Sostenibilitat

“Compra la roba que t’agradi, però que duri”

3min lectura

La indústria de la moda és una de les més contaminants delEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi CassanyJordi Cassany says:
  Jordi

  Hegel renovat? Aquesta guerra està perduda! S’imposa l’ètica de l’infern. Nosaltres hem de seguir el nostre camí!!!!

  • Mònica Cornudella says:

   Sí Jordi, podria ser-ho! La dialèctica de Georg Hegel al segle XXI, “la raó, és essencialment acció”… No hem de rendir-nos mai, però és cert, nosaltres hem de seguir caminant endavant! Gràcies pel teu comentari, en veiem a La Plaça!😉

   Fa 2 anys
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Fira genial poder regir-se per el.capitalisme conscient i e per sup8sat l’ideal seria la linia de connexió treballador-empresa-govern i com no comunitat

 3. Anna PortabalesAnna Portabales says:
  Anna

  Tant de bo prosperés aquesta filosofia empresarial, però per assolir aquest model “idíl·lic” cal primer elevar la consciència, individual, de la societat en general. Estem molt, molt lluny… Gràcies, Mireia.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, segur que serà difícil aconseguir-ho, però si no s’intenta, mai s’aconseguirà. Moltes gràcies pel teu comentari, Anna!!!

   Fa 2 anys
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Com que aquí es pot crear debat, la meva pregunta és: Què se’ls exigeix als treballadors d’ aquestes empreses que tenen una raó de ser més enllà del benefici econòmic?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Jo, exactament no ho sé, però potser per contestar a la teva pregunta ens hem de mirar a nosaltres mateixos, o sigui, a 11Onze. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Fa 2 anys
 5. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  Ricard

  Bons objectius

 6. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 7. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Bons valors i bons objectius. Gràcies.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Sí, Pere. Hi coincideixo. Si tendim a l’excel·lència, sempre podem arribar, almenys, a bons resultats. I si, en canvi, tendim a l’aprovat justet, el risc de no arribar-hi és alt. Gràcies per la teva bona valoració!

   Fa 2 anys
 8. Daniela SimónDaniela Simón says:
 9. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play