

Capitalisme conscient: hi podem aspirar?
El capitalisme conscient és tota una filosofia econòmica i política. El seu objectiu és fer del capitalisme el sistema de cooperació social i progrés humà més poderós que hagi existit mai. La cap d’agents Mireia Cano ens explica per què alguns experts defensen que aquest canvi és possible.
Els creadors del concepte “capitalisme conscient” són l’empresari John Mackey i el professor de màrqueting Rajendra Sisodia. Ambdós han posat fil a l’agulla i han fundat l’ONG Capitalisme Conscient per difondre la seva idea i incidir en les polítiques i l’economia d’arreu del món. Mackey i Sisodia es basen en el poder de les empreses per transformar el món i crear un impacte positiu.
Però com s’aconsegueix tot això? Es pot modificar el capitalisme, que es basa en la defensa de la propietat privada i en la generació de riquesa individual, per què sigui una eina de progrés col·lectiu? La clau està, segons ambdós autors, en la gestió empresarial, que sintetitzen a partir de quatre objectius bàsics:
- Definir un propòsit superior, és a dir, que l’empresa tingui una raó de ser més enllà del seu benefici.
- Orientar-se cap als nostres grups d’interès, és a dir, fer néixer un ecosistema per beneficiar tota la comunitat que forma part de l’empresa.
- Col·locar al capdavant líders conscients, per generar un veritable valor afegit.
- Generar una cultura empresarial conscient, que defensi i posi en pràctica el nostre propòsit.
Ja hi ha moltes empreses que treballen amb aquests quatre consells ben presents i també hi ha cada vegada més consumidors que busquen comprar productes d’una forma més conscient. En vols saber més sobre capitalisme conscient? Acaba de veure el vídeo de sota!
Hegel renovat? Aquesta guerra està perduda! S’imposa l’ètica de l’infern. Nosaltres hem de seguir el nostre camí!!!!
Sí Jordi, podria ser-ho! La dialèctica de Georg Hegel al segle XXI, “la raó, és essencialment acció”… No hem de rendir-nos mai, però és cert, nosaltres hem de seguir caminant endavant! Gràcies pel teu comentari, en veiem a La Plaça!😉
Fira genial poder regir-se per el.capitalisme conscient i e per sup8sat l’ideal seria la linia de connexió treballador-empresa-govern i com no comunitat
Gràcies pel teu comentari Alícia!
Tant de bo prosperés aquesta filosofia empresarial, però per assolir aquest model “idíl·lic” cal primer elevar la consciència, individual, de la societat en general. Estem molt, molt lluny… Gràcies, Mireia.
Sí, segur que serà difícil aconseguir-ho, però si no s’intenta, mai s’aconseguirà. Moltes gràcies pel teu comentari, Anna!!!
Com que aquí es pot crear debat, la meva pregunta és: Què se’ls exigeix als treballadors d’ aquestes empreses que tenen una raó de ser més enllà del benefici econòmic?
Jo, exactament no ho sé, però potser per contestar a la teva pregunta ens hem de mirar a nosaltres mateixos, o sigui, a 11Onze. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!
Bons objectius
Moltes gràcies, Ricard!!!
Ok 👍
Gràcies, Josep!
Bons valors i bons objectius. Gràcies.
Sí, Pere. Hi coincideixo. Si tendim a l’excel·lència, sempre podem arribar, almenys, a bons resultats. I si, en canvi, tendim a l’aprovat justet, el risc de no arribar-hi és alt. Gràcies per la teva bona valoració!
👏
Gràcies, Daniela!!!
👌
Gràcies, Joan!!!