En marxa la I Biennal d’artesania a Catalunya

Últims dies per visitar la primera edició de la Biennal d’artesania catalana, una proposta impulsada per la Generalitat per visibilitzar i transportar el talent artesà de Catalunya arreu del món. Fins al 19 de setembre al Centre d’Artesania de Catalunya.

 

És un projecte impulsat per l’àrea d’artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, i compta amb el suport de l’Associació de Galeries d’Art de Catalunya (GAC). Jordi Torrades, director general del CCAM, destacava a la presentació del projecte la intenció d’internacionalitzar l’art i l’artesania catalana i procurar-li prestigi i reconeixement.

 

Internacionalitzar l’art a través de Visions of Catalonia

L’eix central de l’esdeveniment és l’exposició Visions of Catalonia. Crafting Art, un format que es repetirà cada dos anys amb l’objectiu de ser l’aparador del talent local. Enguany se centra en la creació artística i artesana contemporània i compta amb l’obra de 31 artistes catalans. Es podrà visitar fins al 19 de setembre al Centre d’Artesania de Catalunya, al carrer dels Banys Nous número 11 de Barcelona. De cara a l’any vinent es preveu portar l’exposició a noves sales internacionals.

Amb la direcció de David Places i el comissariat de Mònica Ramon i Rubèn Torres, es pretén que aquest espai serveixi d’altaveu per a difondre les noves expressions d’art contemporani de casa nostra, creant la plataforma des de la qual els artistes locals puguin mostrar i difondre les seves obres, però també el que hi ha darrere. Tan important és el resultat final com el procés per arribar-hi, i per això l’exposició posa èmfasi en la tècnica, el concepte, els materials i l’ofici de l’artesania amb tot el que engloba. S’hi podran trobar tècniques com el paper al metall, la ceràmica, la fusta o el tèxtil.

Podeu descobrir els artistes d’aquesta primera edició de Visions of Catalonia aquí.

Visibilitat i reconeixement per impulsar l’artesania

La visibilitat i internacionalització de l’art català és un punt clau en el desenvolupament cultural d’un país, però cal anar més enllà. Els artistes i artesans busquen viure del seu ofici, en un moment social en què la tecnologia ha desbancat gran part de tècniques artesanes, deshumanitzant els processos de creació. En aquesta línia, la CCAM va iniciar una campanya per a potenciar el consum de productes artesans. Sota el hashtag #ConsumeixArtesania, s’ha creat un cercador que recull tots els punts on es poden comprar aquests productes arreu de Catalunya.

Tan important és reconèixer la tasca d’artesania com evitar que es comercialitzin productes sota l’etiqueta d’artesania que veritablement no ho són. Per evitar-ho, a Catalunya existeixen els carnets d’artesania, que donen al consumidor final la certesa que el producte ha estat realitzat amb matèria primera natural o reciclada, i que no se n’ha fet una producció industrial per comercialitzar-ho. 

L’àmplia oferta de productors artesans de Catalunya mostra el bon estat de salut d’aquest sector, que a més a més de l’impuls  de visibilització internacional, necessita el reconeixement local i l’aposta dels consumidors per seguir creixent i fent-se un lloc en plena era del consum industrial.

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Tecnologia i art

6min lectura

L’art digital és capaç de qualsevol cosa: ha batut el rècord en vendre’s una obra

11Onze

11Onze a Palo Market

4min lectura

11Onze, la primera fintech dels Països Catalans, va fer el seu primer acte públic al Palo

Cultura

Mas Blanch i Jové

6min lectura

L’amor i el respecte a la terra, juntament amb l’art, fan del Celler Blanch i Jové, de la DOEquip Editorial Equip Editorial
 1. EduMC

  Recolzant la cultura i fent costat a la creativitat….!

 2. Maria Jaime LozanoMaria Jaime Lozano says:
  Maria

  Molt interessant. El meu avi, terrisser, n’hauria estat molt content!

 3. Rosa Maria SoléRosa Maria Solé says:
  Rosa Maria

  Jo de jove havia fet ceràmica, i sempre totes les coses artesanes m’agraden molt, m’ agradaria anar a veure aquesta biennal.

  • Jordi CollJordi Coll Planas says:
   Jordi

   Doncs encara hi ets a temps, et pots plantejar d’anar-hi… Moltes gràcies pel teu comentari, Rosa Maria!!!

   Fa 3 anys
 4. Lluís UrpíLluís Urpí says:
  Lluís

  Aquesta tarda que me n’hi vaig. Gràcies.

 5. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Desconeixia aquest biennal i el carnet d’artesans es bona idea per tal de preservar l’artesania
  Gracies6

  • Jordi CollJordi Coll Planas says:
   Jordi

   Totalment d’acord, Alícia… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play