“Hem d’actuar i deixar de comprar plàstics”

L’impacte ambiental que genera el cicle de vida de les ampolles de plàstic es pot reduir mitjançant el reciclatge, però, i si eliminem el problema amb petits canvis en els nostres hàbits de consum? Sandra Molas, responsable comercial d’11Onze, ens planteja alternatives per fer possible un planeta sense plàstic.

 

Científics han descobert que fins i tot en la neu recentment caiguda a l’Antàrtida es poden detectar microplàstics. Com declara Molas, “literalment, ens plou plàstic”. El problema de la pol·lució plàstica és directament proporcional a la producció i consum de productes de materials plàstics, “si realment ens preocupa, hem d’actuar i deixar de comprar plàstics”, apunta Molas.

En aquest sentit, la producció mundial de plàstics s’ha incrementat un 500% des de principis de la dècada dels vuitanta, i cada any es produeixen en el món uns 300 milions de tones de plàstic, de les quals, 8 milions de tones s’aboquen als oceans

La societat s’ha conscienciat del problema, però com explica la responsable comercial, “la nostra responsabilitat com a individus no eximeix a les administracions i a les empreses a ser les primeres a donar exemple”, i cal una legislació i normativa prou estricte per afrontar els reptes mediambientals que es plantegen.

Petits canvis que tenen un gran impacte

Tanmateix, som realment conscients de la nostra contribució a les ingents quantitats de residus plàstics que es generen cada any? Com podem reduir el nostre impacte amb petits canvis en els nostres hàbits de consum? Com afirma Molas, “cadascú, per si mateix, pot fer moltes coses d’una manera senzilla” per exemple “posant un mètode de filtratge d’aigua a casa”.

Tenint en compte que el consum d’aigua embotellada per a una família de quatre persones és d’uns 3.000 litres l’any, amb una despesa anual de 1.000 euros en aigua embotellada, que es tradueix en 60 kg de plàstic, petits canvis com l’ús d’un filtre d’aigua, representen una opció més respectuosa amb el planeta i que “a més a més t’ajuden a estalviar”.

 

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Com estalviar bevent aigua

3min lectura

Saps quina quantitat d’aigua estàs bevent?

Economia

Economia sostenible, què és?

6min lectura

L’economia sostenible busca augmentar el benestar social tot

Sostenibilitat

Aigua, el líquid més preat

3min lectura

El Dia Mundial de l’Aigua ens recorda que més de dos mil



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Doncs sí, cal conscienciar-se no sols individualment sinó que colectivament administrativament cal donar exemple. Ja fem tard.

  2. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Petits canvis…fer servir bosses compostables, comprar a pes. Posar el nostre gra de sorra per eliminar el gra de plàstic

  3. Carme BoixCarme Boix says:
    Carme

    una bona opció és tbé comprar tot a granel. costa una mica anar al mercat amb el tapper i les ampolles per els sabons i gels xò jo gairabé plàstic 0

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Doncs sí, és una altra opció, però vols dir que existeixen gaires comerços a on encara facin vendes a granel? Moltes gràcies pel teu comentari, Carme!!!

      Fa 2 anys
  4. Jordi FerréJordi Ferré says:
    Jordi

    També els governs haurien de parlar amb les empreses perque no facin servir envasos de plàstic.

  5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Hem de començar a canviar d’hàbits, ens hi va la salut.

    • Sandra MolasSandra Molas says:
      Sandra

      Exacte Manuel, si cada un de nosaltres canviem hàbits, l’impacte positiu pel planeta serà massiu.

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play