“11Onze fa créixer la intel·ligència col·lectiva”

11Onze ha engegat un pla ambiciós amb 11Onze Escola. Recentment, la Comissió Europea ha presentat un nou marc per promoure l’educació financera, perquè calcula que només el 30% de la població té coneixements bàsics. La cap d’agents Mireia Cano explica per què és realment important conèixer el món financer per emancipar-se en un nou episodi de L’Estat de la Nació.

 

“En el nostre dia a dia no podem fer res sense diners. Ens afecta en totes les decisions. En aquest context, la responsabilitat per formar-nos ens permet prendre millors decisions, tant de forma individual com col·lectiva”, defensa Mireia Cano. La cap d’agents afirma que l’ideal seria que de ben petits aprenguéssim les primeres nocions financeres i, de mica en mica, se’ns donessin les claus per conèixer “com funciona el món financer”. Malauradament, en la majoria dels casos no és així.

Precisament per combatre aquest desconeixement, 11Onze es va configurar al voltant de La Plaça, “una plataforma orientada a fer créixer aquesta intel·ligència col·lectiva, i que publica molt de contingut”, tal com referma Cano. La Plaça s’alimenta del Magazine, d’11Onze TV i de la secció Aprendre, amb cursos, formacions i, fins i tot, sèries d’animació com El Diner.

“Quan parlem de coneixement financer no ens referim a l’ambició de llegir cada dia un diari com el ‘Financial Times’. És més aviat que llegim conceptes complexos que apareixen en mitjans especialitzats en economia, i els puguem entendre”, defensa la cap d’agents. A més, no només cal tenir la capacitat d’entendre aquests conceptes, sinó saber com els podem aplicar en el nostre dia a dia. “Ara mateix ens està passant, per exemple, amb la inflació i amb un deute públic que s’està disparant”, afegeix.

Aquesta és una responsabilitat individual que hem d’adquirir col·lectivament. Si no t’ajuda ningú a baixar aquestes idees complexes perquè les puguis comprendre de manera planera, estem perduts”, assevera Cano. Així és com ho fem a La Plaça, on promovem que la nostra comunitat s’empoderi financerament, i, a més, la recompensem quan ho fa amb Peles, la nostra moneda pròpia. 

 

L’educació financera d’11Onze Escola

En aquest mateix sentit, a la fincom hem engegat també 11Onze Escola. “El projecte va sorgir gràcies a un seguidor de La Plaça, que és professor d’institut, i ens va demanar si podíem anar a fer una sessió d’educació financera amb els seus alumnes”, recorda la cap d’agents. “Vam decidir que no només faríem aquella sessió, sinó que obriríem un espai pedagògic a tots els centres educatius, empreses o escoles de negoci que ho necessitin”, rebla. 

En definitiva, es tracta que el màxim nombre de població tingui els coneixements financers necessaris per prendre les millors decisions econòmiques. Acaba de veure el vídeo de sota i descobreix com et podem ajudar.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Llancem ‘11Onze Escola’

3min lectura

A 11Onze ens hem marcat com a objectiu ensenyar com funcionen les finances, perquè

Finances

11Onze, pioners en educació financera

4min lectura

La Comissió Europea i la Xarxa Internacional d’Educació

11Onze

“La comunitat pot vèncer la gran banca”

3min lectura

La ciutadania, sobretot la més vulnerable, sent que les entitatsEquip Editorial Equip Editorial
 1. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Gràcies. Important potenciar el coneixement financer.

 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Crec que és això, que puguem llegir conceptes complexos que només apareixen en mitjans especialitzats i entendre´ls, i alhora tenir a l’abast la informació sense necessitat d’ acudir-hi. Difícil que ho fem sinó ens atrau especialment el tema.
  Una exposició de tot plegat molt encertada, Mireia.

  • Elisabet Porqueras Garcia says:

   La Plaça és l’espai d’aprenentatge per tots!, gràcies Mercè pel teu comentari

   Fa 2 anys
 3. Daniela SimónDaniela Simón says:
 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Toni MataToni Mata says:
  Toni

  Brillant, Mireia!

 6. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 7. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  11Onze fa creixer a la comunitat amb l’educacio financera així es la fincom catalana

  • Elisabet Porqueras Garcia says:

   Exacte, Alícia, l’educació financera és necessària en el temps que corren. Com més en sapiguem millor!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play