Educació financera: llancem ‘11Onze Escola’

A 11Onze ens hem marcat com a objectiu ensenyar com funcionen les finances, perquè volem ser una eina per Catalunya i perquè és primordial que la ciutadania tingui una bona educació financera. Per això, hem posat en marxa el projecte ‘11Onze Escola’. L’Institut Cendrassos ha estat el primer centre a rebre una sessió formativa. T’expliquem com sumar-te al nostre programa pedagògic!

 

El sistema financer és el gran desconegut i, més encara, el món de les fintech. Per això a 11Onze hem posat a l’abast de tothom tot de coneixements bàsics sobre economia mitjançant la secció Aprendre, amb els cursos, les formacions i la sèrie documental ‘El Diner’. Ara, fem un pas més per estendre l’educació financera arreu amb ‘11Onze Escola’.

Així, hem engegat la iniciativa amb una xerrada virtual a càrrec de les agents 11Onze Mireia Cano i Coral Santacruz. La sessió ha permès els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Transport i Logística de l’Institut Cendrassos de Figueres (Girona) conèixer què és una fintech i quin és el context actual de les finances. Per fer-ho, l’equip d’11Onze ha explicat, primer, els conceptes clau de l’economia i, després, els diversos sistemes de pagament que existeixen. “La sessió telemàtica va ser molt interessant. Només puc agrair la feina d’11Onze”, afirma el professor Medard Oriol.

En aquesta primera sessió, les agents 11Onze han pogut constatar un interès creixent i una gran confiança en el món de les criptomonedes, mentre que, en canvi, es tenen molt pocs coneixements sobre com es mouen realment els diners. “Les preguntes van començar a sorgir aviat, algunes relacionades amb la moneda física i la moneda escriptural, un concepte que no tots tenim per la mà, però que de seguida associem a les accions o a les criptomonedes”, conta Mireia Cano.

Per a la joventut, la banca digital ja no és cap misteri, tot i que molts se sorprenen en comprovar tots els processos que hi ha al darrere. “Els joves comencen a tenir el primer contacte amb els diners a través dels seus comptes personals i hi tenen una relació més directa que fa uns anys. Gairebé tots tenen l’aplicació financera al mòbil i això els ofereix més proximitat”, explica Cano.

Així mateix, a la sessió, les agents han detallat com el Fons de Garantia de Dipòsits hauria de protegir els nostres estalvis en cas de fallida del banc. “I ha aparegut la gran pregunta: ‘I qui posa aquests diners?’”, recorda l’agent. L’interrogant permet exemplificar perfectament la importància de les fintech envers la banca tradicional, perquè garanteixen els diners al 100% en cas de fallida, per la seguretat tecnològica que ofereixen i per la proximitat amb què tracten els clients.

 

T’interessa l’economia? Escriu-nos!

‘11Onze Escola’ ofereix sessions formatives sobre el món de les fintech a centres educatius, empreses i col·legis professionals. Si estàs interessat a rebre una sessió formativa a càrrec dels professionals d’11Onze, posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic [email protected].

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

“L’educació financera ha d’estar al centre”

2min lectura

“Hem d’entendre el món financer i no deixar-nos enredar

11Onze

Aprendre més per dependre menys

1min lectura

A partir d’aquest dilluns, encetem una nova tanda de

Benestar

Teràpia financera

2min lectura

Igual que anem al psicòleg quan no sabem explicar què ens passa, podem demanar elEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Molt interessant. Ensenyar i invertir esforços en la comunitat. D’aquí poc temps esperem recollir el fruits per benefici de tots. Gràcies.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Gràcies, Pere! Esperem així que les noves generacions ja no estaran tan enganyades financerament com ho hem estat nosaltres.

   Fa 2 anys
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  👏👏 Molt bona iniciativa!!! Els clients d’11Onze no podem accedir a aquestes xerrades?

 4. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Molt bona iniciativa anar formant als joves

 5. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’agradi, i moltes gràcies pel teu comentari, Ricard.

   Fa 2 anys
 6. Santiago AlcoverroSantiago Alcoverro says:
  Santiago

  Enhorabona. Excel·lent iniciativa!

 7. Carles SantacruzCarles Santacruz says:
  Carles

  Una gran feina 👌

 8. Antonio AmatllerAntonio Amatller says:
  Antoni

  Una iniciativa genial, de veres, fa goig… ara, si em permeteu donar un consell… si es vol rendibilitat, criptos sí, sempre que s’entengui la seva volatilitat i riscos i com entrar-ne i sortir-ne, però si el que es busca és refugi, ergo posar els diners a bon esguard, fugiu de les criptos com de la pesta. Hi ha refugis molt més segurs. La cripto ’com a refugi’ és jugar a la ruleta russa estant de borratxera.

 9. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  11Once capdavanter en la formació i educació financera ,una idea genial us felicito

  • Antonio AmatllerAntonio Amatller says:
   Antoni

   Cert, una iniciativa genial. Amb informació de qualitat. Jo ho estic gaudint com un nan!

   Fa 2 anys
  • Jordi Oller says:

   L’educació és l’arma ens empodera a tots. Gràcies, Alícia.

   Fa 2 anys
 10. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  11Onze i la Comunitat no és bla bla bla….Són fets. Organitzant un nou país.
  Gràcies
  Qui sap si obrint les ments a noves matèries alguns troben on i amb què realment voldrien treballar.

  • Jordi Oller says:

   Així és Mercè, l’educació financera hauria de ser una matèria obligatòria pel nostre jovent. Gràcies per comentar.

   Fa 2 anys
 11. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 12. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 13. Daniela SimónDaniela Simón says:

Deixa una resposta

App Store Google Play