11ONZE TV

Ioga: història i beneficis

Sandra Molas

Sentim parlar de ioga constantment, però… sabem què és exactament? On i quan es va originar? El ioga és una disciplina mil·lenària que ofereix nombrosos beneficis a les persones que el practiquen de manera regular. Mira el vídeo per descobrir-ne més!

Sandra Molas
 1. laura bunyol says:

  Gran explicació i ben resumida! Volia destacar el fet de que el raja ioga era el ioga com de la noblesa i les castes més cultes i lletrades, destinat a ensenyar la filosofía i les tradicions més clàssiques. Amb la popularització del tantra ioga es va passar a una concepció del ioga com una tècnica molt útil que aprofundia en els plaers més físics i fins hi tot contemplava la sexualitat com a font d’eterna joventut..De fet, fins hi tot aquesta tendència va ser perseguida i prohibida, tatxada de secta.
  Per sort el temps i la cultura vàren barrejar en un super còctel tots els bons ingredients i també a través de la producció bibliogràfica que comentes van sorgir els diferents estils de yoga que coneixem avui a occident, tots enmarats del hatha ioga, el ioga del sol i la lluna. Genial

  • Sandra Molas says:

   Hola Laura, moltes gràcies per compartir més detalls de la història del ioga. La Plaça va d’això també, d’aprendre junts 😊

   Fa 1 mes
 2. Anna Portabales says:

  Ioga és una filosofia de Vida!
  Hi ha 24 tipus de Ioga. A prop de París es fa cada any el festival Europeu, en el qual hi participem més de 3.000 professors de Kundalini Ioga.
  Molt bona explicació, Sandra! Gràcies.
  Namasté 🙏 Sat Nam ✨

  • Sandra Molas says:

   Moltes gràcies Anna! Estic d’acord amb tu, quan t’hi acostumes ja no ho pots deixar de fer 🙏

   Fa 1 mes

Deixa una resposta