Estem a la vora d’una crisi sense precedents?

Marc Vidal, conferenciant i divulgador, adverteix que 2023 podria ser l’any d’una crisi que deixaria en “pura anècdota” totes les anteriors, com ja va pronosticar en 2019 un llibre de Marc Friedrich i Mathias Weik. La confluència de diverses circumstàncies pot propiciar la tempesta perfecta.

 

S’apropa la mare de totes les crisis? Això és el que planteja el llibre ‘El major crash de tots els temps’, de Marc Friedrich i Mathias Weik, que va ser un gran èxit de vendes a Alemanya l’any 2019. L’obra vaticina que aquest gran ‘crash’ econòmic arribarà l’any vinent, amb una caiguda sense remei de les borses europees. En definitiva, “una crisi que deixarà qualsevol anterior crisi en pura anècdota”, segons el conferenciant i divulgador Marc Vidal.

En l’obra també apareixen bancs centrals “imprimint diners com si no hi hagués un demà”, dipòsits bancaris pels quals et cobren i una conjuntura comercial catastròfica. A aquests ingredients hem d’afegir l’augment dels tipus d’interès, que no van preveure els autors del llibre i que ja estan concretant institucions com la Reserva Federal dels Estats Units.

 

 

La llosa del deute públic

Marc Vidal adverteix que els interessos que paga Espanya cada any ascendeixen a 26.800 milions d’euros, la qual cosa suposa un 2,15% del PIB i prop del 7% dels pressupostos, és a dir, “la meitat del que costa l’educació pública”. I recalca que això és “només per a pagar interessos, no per a saldar deute”. De fet, el divulgador aclareix que “cap Estat amortitza ni un euro del deute, el que fan és refinançar-lo cada any”. I remarca que Espanya ha de refinançar aquest any “237.000 milions” d’euros.

L’anàlisi que Vidal fa de la situació espanyola és desolador: l’IPC per sobre del 8%, un PIB que amb prou feines creix un 0,3%, una demanda interna que cau un 3,7%, el deute públic que ja suposa el 118% del PIB, l’oblidada prima de risc en 100, l’atur al 13,65% i l’energia de nou en xifres inassumibles. Segons el divulgador, per a reequilibrar els comptes, la retallada dels pressupostos hauria de ser de “gairebé el 10%”.

Per a fer front a una crisi de tal magnitud, Marc Vidal explica que els autors del llibre recomanen invertir en “actius reals”, com l’or, i fugir de la borsa i els diners físics, que es devaluaran per la gran quantitat de diners que han emès els bancs centrals. Ell afegeix que “és moment de posar-se en marxa, no de parar-se”.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Diversifica l’estalvi

6min lectura

El reconegut economista Robert Kiyosaki ha pronosticat “una crisi històrica”.

Economia

Les claus de la inevitable crisi de deute

6min lectura

Tots els índex de previsió econòmica indiquen que ens

Economia

2022: l’any de la gran crisi

6min lectura

L’escenari amb què ens trobarem el 2022 pot fer por.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi FerréJordi Ferré says:
    Jordi

    En Marc te un suscriptor més al seu YouTube. M’ha encantat el video. Gràcies per compartir-ho.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Celebrem que sigui així, Jordi, i moltes gràcies per dir-ho i també pel teu comentari!!!

      Fa 2 anys
  3. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    A la vista dels fets explicats i dels responsables econòmics en les diferents esferes, te sentit jugar encara en aquest tauler?. Realment es poden canviar les coses per fer-ho tot més …. racional?. Veurem com acaba. Gràcies.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Aquest canvi de tauler fora el més desitjable i, en certa manera, 11Onze també és aquí per empènyer en aquest sentit. Gràcies per compartir-ho, Pere!

      Fa 2 anys
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Els usuaris de la Plaça fa dies que estem avisats. Gràcies.
    Quan al deute sobirà, crec que molta gent no sap que “Cap Estat amortitza ni un euro del deute, el que fan és refinançar-lo cada any”, i que per tant Espanya estarà eternament endeutada.
    Un altre avís per tenir en compte.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Això sembla. He sentit molts economistes dir que això del deute sobirà no té solució; bé, si més no, tal com s’entén la solució a qualsevol deute, que és retornant-lo. Gràcies per la teva reflexió, Mercè!

      Fa 2 anys
  5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Ens haurem d’anar preparant pel q pugui ser, però la veritat és q no pinta gens bé.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Això sembla, Manel, de totes maneres el temps dirà… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play