On viure si marxo de Barcelona?

Barcelona encapçala el llistat de les poblacions catalanes amb els preus més alts de lloguer i de compra d’habitatge. Aquest fet, sumat al canvi d’hàbits arran de la pandèmia de la COVID-19, ha comportat un lleuger moviment migratori de Barcelona cap als altres 35 municipis que conformen l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 

La crisi arran de l’emergència sanitària ha portat moltes persones que vivien a Barcelona a buscar un habitatge, sovint a la mateixa àrea metropolitana, on poder viure amb més espai vital. La demanda d’habitatge després de la pandèmia ha canviat, tal com detalla lAjuntament de Barcelona, i ha augmentat la de llars amb espais més grans, oberts i sense les pressions dels nuclis urbans. Les preferències s’han orientat cap als municipis mitjans; més tranquils i relativament propers als llocs de treball, però amb bons serveis.

Són moltes les persones que opten per fugir de la capital, on els preus de lloguer tenen avui un cost mitjà de 1.203 €/mes, segons dades de l’Observatori Metropolità de l’habitatge de  Barcelona. Tot i això, per motius laborals i personals, no volen allunyar-se de Barcelona i opten per instal·lar-se a l’Àrea Metropolitana.

 

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, AMB, es compon de 36 municipis, i és considerada una de les regions metropolitanes més grans d’Europa. 

 

Malgrat l’entrada en vigor de la nova llei de lloguer 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en contractes d’arrendament d’habitatge, que rebaixa i fa congelar el preu del lloguer dels nous contractes en les zones amb més demanada d’habitatge, moltes persones, tot i treballar a Barcelona, no troben habitatges de lloguer a un preu coherent amb el seu sou. És per això que un percentatge notable opten per viure en un dels 35 altres municipis que conformen l’AMB. 

Amb una superfície de 636 km² i una població de 3.239.339 habitants, l’AMB és una de les regions metropolitanes més grans d’Europa. Tan sols està urbanitzat el 48 % del seu territori, mentre que el 52 % restant són boscos, platges i terreny no ocupat. Aquest entorn natural, el bon nivell d’equipaments com ara centres sanitaris valorats internacionalment com ara la Vall Hebron i l’Hospital Clínic, un bon sistema públic educatiu, una extensa xarxa de transports i una gran oferta cultural i d’oci, ofereixen, en conjunt, un alt nivell de qualitat de vida en aquesta zona.

 

Sabadell, Terrassa o Badalona, les ciutats més demandades per a viure dins l’AMB

 

Les ciutats més demandades, segons dades de la pàgina immobiliària Idealista d’aquest mes de juny del 2021, són: Barcelona, Terrassa, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Badalona. La següent taula detalla els preus de compra i de lloguer d’aquestes ciutats, segons la mateixa font:

A raó del quadre, cal tenir en compte que Barcelona perd població, tot i seguir sent la ciutat més demandada. Això explica el creixement de Terrassa i la resta de ciutats, atesa la important diferència en el preu de l’habitatge. Això, sumat als factors prèviament descrits, esdevé el factor determinant per a anar a viure al voltant de la Rosa de Foc i seguir aprofitant els avantatges de les grans ciutats però apostant en qualitat de vida.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Comunitat

Catalunya frena el despoblament rural

5min lectura

Pobles i micropobles de Catalunya pateixen

Sostenibilitat

Disseny d’interior per a pisos petits i sostenibles

5min lectura

Sigui per la situació laboral o per voler viure a prop de les

Sostenibilitat

Circular sense distintiu ambiental

4min lectura

Les zones de baixes emissions (ZBE) s’instauraven de forma



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  3. Pere Saus Marin says:

    Poc amable i cara, val a dir. ^_^

  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Fa 2 anys vaig anar a viure a Terrassa, fugint de Barcelona, era ja una ciutat poc amable per viure
    La Covid ha fet que aquest marxar de Barcelona s’acceleri

    • AlbertAlbert Chic Giménez says:
      Albert

      Hi coincideixo. A més, en aquests darrers 2 anys, la gestió urbanística, econòmica i cultural que s’ha fet a Barcelona, no és precisament engrescadora 😒.

      Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play