Disseny d’interior per a pisos petits i sostenibles

Sigui per la situació laboral o per voler viure a prop de les àrees metropolitanes, cada dia hi ha més gent que opta per viure en pisos no gaire grans. Ara bé, viure en un pis petit, pot facilitar el fet de viure en un pis ecològic. Analitzem com podem tenir en pocs metres quadrats una llar sostenible

Segons la pàgina web de la revista Architectural Digest, és cada dia més comú optar per aquesta tendència d’habitatges amb toc minimalista, són els anomenats micro habitatges. Primer perquè són econòmics, i en segon lloc perquè representen un estil de vida sostenible, on menys és més. En aquesta mena de llars hi trobem tot el necessari per viure i ens conviden a fer-ho sense carregar-nos d’objectes innecessaris. Per entrar en matèria i poder-nos situar respecte a com podem disposar d’una micro llar sostenible, la mateixa web d’Architectural Digest, ens proposa i fa diversos consells i observacions.

 • Sostenibilitat, un factor essencial

El consum energètic és un valor afegit d’aquestes llars, atès que no necessiten un consum elevat d’electricitat. D’altra banda, cal fer dels espais de la casa espais molt adaptats a les necessitats de les persones que hi viuen i al seu estil de vida, juntament amb mobles multifuncionals, que podran ser un bon aliat en el moment d’emmagatzemar. Una recomanació important és la mida de les finestres, n’hi ha d’haver poques però grans, abans que moltes i petites. Com també és altament recomanable per augmentar la sensació d’espai al micro habitatge, disposar de diversos miralls. La periodista Sara Barragán, autora de l’article d’Architectural Digest, també ens recorda la importància de fer ús d’una bona paleta de colors neutres, tant a les parets com al terra de la llar.

L’aerotèrmia és, segons Arquitectura sostenible, una font d’energia renovable, que aprofita l’energia de l’aire per poder produir aigua calenta, a fi que puguem fer ús de la calefacció i que gaudim d’una bona climatització a la nostra micro llar.

Però per acabar de disposar d’una micro llar sostenible, encara en cal seguir algunes recomanacions més. I per això hem visitat la web d’Arquitectura Sostenible, que ens dóna una sèrie de consells per rehabilitar la nostra llar de manera sostenible. Primer de tot, s’ha d’aconseguir un bon aïllament de les parets. Revisar-les bé i no donar-les per bones d’entrada és part de l’èxit. Tot seguit, tindrem cura que les finestres ens proporcionin la llum que volem i que estiguin correctament aïllades, o mitjançant l’ús de juntes, o canviant els vidres, o bé canviant-les del tot. Una solució més cara, però que si convé, serà bo pensar en el benefici i el benestar que ens proporcionaran. Les instal·lacions també són importants, cal fer revisar la instal·lació elèctrica per una persona qualificada per saber si la llar està preparada pel tipus de potència que necessitem, i comprovar si canviant la instal·lació elèctrica disposarem d’una major eficiència energètica. El tema de la fontaneria, tal com ens recorda la web d’Arquitectura sostenible, no és menys important.  No dubtem a substituir les antigues canonades de plom per unes noves d’acer inoxidable o ceràmica si es dona el cas. Per últim, es recorda que en un pis petit no podem disposar d’energia renovable sense haver-ho consultat abans amb la nostra comunitat de veïns. Per això Arquitectura sostenible ens aconsella instal·lar un sistema d’aerotèrmia. Aquests sistemes són una font d’energia renovable que aprofita l’energia de l’aire per poder produir aigua calenta, a fi que puguem fer ús de la calefacció i gaudim també d’una bona climatització a la nostra micro llar.

Les famoses Tiny Houses tenen menys de 40 metres quadrats i, com s’ha dit amb relació a les necessitats d’una casa sostenible i no gaire gran, aquest tipus de llar dona resposta a totes les comoditats necessàries per viure

 • I pels que busqueu petits tresors…

Amb la idea de com fer de les nostres llars petits paradisos de la sostenibilitat, us volem recomanar també unes pàgines on podreu conèixer les petites cases del futur: Les conegudes Tiny houses. Tenen menys de 40 m² i com hem dit pel que fa a les necessitats d’una casa sostenible i no gaire gran, aquest tipus de llar dona resposta a totes les comoditats necessàries per viure. 

Amb aquesta moda a l’alça, són moltes les webs que ofereixen solucions per oferir-te aquest tipus de llar segons les teves necessitats personals. Si mirem per internet en podrem trobar de més modernes, com les d’aquesta pàgina web francesa anomenada Tiny House Bimfy. I pels més sofisticats, la pàgina web de Casas Nordicas, que ofereix la possibilitat de comprar tiny houses fetes a Finlàndia, amb el transport inclòs. Aquestes petites llars fetes a Finlàndia, a banda de disposar de totes les comoditats que necessitem per viure, destaquen especialment per les seves solucions en relació amb l’aïllament tèrmic.

Així doncs, bé sigui dissenyant o reformant o prenent la decisió de comprar una Tiny House, les mini cases ecològiques i sostenibles del futur, són també, si es vol, el present que truca a la porta.

Equip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona proposta!!

 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Manel LopezManel Lopez says:
 4. Manel LopezManel Lopez says:
 5. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Aplicar l’arquitectura sostenible encara resulta car ,tot i que es el millor

  • Mireia Cano says:

   Esperem que en un futur pròxim aquesta tendència canviï per a apostar per la sostenibilitat en tots els àmbits. 🙏🏻

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play