Ja tens clar què vols estudiar?

Milers de joves cada any han de decidir quina carrera escollir un cop han fet la selectivitat, una tasca que pot ser pesada i a més molts d’ells tenen dubtes. Us proposem algunes de les carreres que tenen més futur. 

 

Quan hem de decidir sobre el futur sempre dubtem. He de fer una carrera que m’agrada i segueixo la meva passió o prefereixo que tingui unes perspectives de sou més interessants?  Tu ets l’únic que té la resposta, per tant escolta el teu cor i decideix que vols fer. Les noves tecnologies ja formen part del nostre dia a dia, en conseqüència, aquestes serien les carreres que tenen més futur. En detallarem unes quantes perquè pugueu comparar entre unes i altres. Això sí, has de preguntar-te abans si hi ha cap sector laboral que et motivi o si tens vocació per alguna professió en concret. A continuació et mostrem els oficis més demanats.

 • Si ets més de dades, et pots decantar pel Big Data
  Tot el que té a veure amb internet té a veure amb el Big Data, aquí gestionaràs grans quantitats de dades. Qui més dades té més poder posseeix, però es necessita algú que les sàpiga interpretar, donar-les sentit i optimitzar-les. Els especialistes en Big Data s’ocupen de treure, processar i emmagatzemar les dades que afecten les empreses per després poder crear informes amb elles.
  Per tant, la seva feina se centra en dues àrees: l’enginyeria de dades i la ciència de dades.
 • Si t’agrada lluitar contra el mal, la ciberseguretat és la teva opció
  Coneixeràs les eines per garantir la privacitat i la seguretat dels recursos informàtics, implantant polítiques que salvaguarden els actius empresarials i desenvoluparàs solucions de ciberseguretat en entorns reals. Això et permetrà especialitzar-te en els diferents vessants del TIC, des d’especialitats més tècniques de ciberseguretat i programació fins a especialitzar-te en gestió de la seguretat.
 • Ets més de tecnologia, aposta per la Robòtica
  Aquesta porta sent la “carrera del futur” des dels anys vuitanta i no sembla que hagi de perdre cap posició. És un fet que la tecnologia robòtica està creixent, cada vegada més robots reemplacen les persones en les feines i les nostres tasques quotidianes, per tant, això genera una forta demanda de tècnics en aquest entorn. Aquesta formació engloba tant la robòtica, com la intel·ligència artificial. Es profunditza en la temàtica dels robots però també en la mecànica, l’electrònica i el disseny.
 • Les APPS, una trajectòria de futur assegurada
  Aquest és una carrera amb molt futur, ja que mai deixaran de sortir apps noves o d’actualitzar-se les que ja estan creades, per no quedar-se obsoletes. Totes les apps que has descarregat al teu mòbil han estat creades per especialistes en desenvolupament web. Aprendràs a configurar, administrar i mantenir sistemes informàtics. A més, adquiriràs coneixements per a la programació i el desenvolupament en diferents plataformes i dispositius i creació d’aplicacions per a telèfons mòbils.
 • El màrqueting digital també és una bona opció
  Si t’agrada el màrqueting i la tecnologia 2.0 aquesta és la teva opció si et vols iniciar en els negocis digitals. Podràs gestionar projectes de comerç electrònic, definir plans de màrqueting online, desenvoluparàs les estratègies i tàctiques més eficaces en entorns digitals, per poder gestionar el retorn de les campanyes de màrqueting online. El posicionament SEO (Search Engine Optimization) que se centra en el posicionament i optimització de motors de recerca per a millorar la visibilitat d’un lloc web.

Si ets un amant de les noves tecnologies aquestes són les professions que et van com anell al dit, però potser el teu hobby és la pintura o el teatre, també hi ha carreres artístiques, com les belles arts o encara l’institut del teatre, on pots cursar estudis per ser actor.

El món avança més ràpidament que les actualitzacions de les xarxes socials, i per això la tecnologia és com la batamanta, mai passarà de moda. Aquí només tens unes poques de les carreres tecnològiques amb més sortides que hi ha en aquest moment. Ara ja tens per on començar a decidir.

Equip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molt guai l’article 👍

 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Manel LopezManel Lopez says:
  Manel

  sha destudiar si

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  Josep

  Molt Ben Explicat 👍

  • Jordi CollJordi Coll Planas says:
   Jordi

   Hola, Josep! Si, molt ben explicat, però hi ha molts joves que no tenen massa clar per on tirar ni que fer quan acaben la selectivitat. Moltes gràcies pel teu comentari.

   Fa 3 anys
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Fer allò que t’agrada i que sempre has volgut fer es el ideal

 7. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Haurien de seguir el q els apassiona, només així tindrà sentit la seva vida. El raonament de la utilitat, ha fet a molta gent sentir-se infeliç.

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
   Silvia

   Totalment d’acord Laura, tot i que si a més d’apassionar-te, el que esculls t’ofereix un pla de futur, ja és rodó. Esperem que amb aquests articles puguem ajudar en l’assoliment de les dues coses. Gràcies pel comentari!

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play