Trobar feina a través del videocurrículum

Buscar feina a través de les xarxes socials és una pràctica habitual per a molts candidats. En els darrers anys les empreses s’han bolcat en aquests nous formats digitals que permeten accedir a més informació dels candidats de forma àgil i senzilla. En aquest àmbit, el format del videocurrículum ha arribat per quedar-se, i pretén afavorir i estalviar temps i entrevistes tant a empreses com a candidats.

 

Segons un informe elaborat pel portal de feina Infojobs, el 62% de les contractacions són a través de canals en línia, la majoria en portals de feina especialitzats. Els segueixen de prop les xarxes socials, que progressivament guanyen terreny en aquest àmbit gràcies a la proximitat i transparència que ofereixen, lligat a la facilitat de contacte amb el candidat. Amb tot, s’ha aconseguit que el 23% de les empreses ja confiïn en les xarxes socials per contractar treballadors.

Canvia el canal de contractació, així que també canvia el format i el llenguatge de les candidatures. En aquest nou paradigma, el currículum clàssic passa a segon terme i apareix i creix amb força el format de videocurrículums. 

 

Tres minuts de vídeo i un 40% més de possibilitats de contractació

El funcionament del videocurrículum és senzill: incloure a la candidatura un vídeo de tu mateix, d’entre dos i tres minuts de duració, on resumeixes la teva trajectòria i exposes la motivació per a reptes futurs. Portals especialitzats en internet calculen que un videocurrículum pot augmentar més d’un 40% les possibilitats de contractació. Aquest format neix per a complementar al currículum tradicional i, tot i que mai el desbancarà, sí que ajuda a reforçar-lo, ja que permet transmetre allò que les paraules escrites no poden expressar.

Per començar, afavoreix la creativitat del candidat, tant en el format del vídeo com en el discurs, i permet valorar les habilitats comunicatives i la capacitat per captar l’atenció de l’entrevistador. També posa en relleu aspectes de la comunicació no verbal que són claus per conèixer a una persona, com ara l’entusiasme que transmet, el to de veu, la seguretat, l’atenció als detalls o la gestualitat.

 

El teu perfil professional comença a les xarxes

Les xarxes socials són l’epicentre del contingut, sigui d’entreteniment o d’àmbit laboral. Si estàs cercant feina, el primer que has de tenir en compte és que les empreses revisen les xarxes socials dels candidats i, fins i tot, descarten candidatures per aquest motiu. La plataforma més utilitzada per valorar candidats és LinkedIn, des d’on el 85% d’empreses analitzen els candidats. El següent és Facebook, utilitzat per un 78% d’empreses, i segueixen Instagram amb un 52% i Twitter amb un 27%, segons dades d’Infojobs de 2020. 

En un futur pròxim, caldrà afegir al llistat la xarxa social per excel·lència del contingut en vídeo: TikTok. Des de l’any passat, l’empresa ha iniciat la prova pilot amb empreses dels Estats Units per incorporar una nova funcionalitat que permeti pujar vídeos de presentació per als usuaris, que alhora facilitarà el procés de recerca per a les empreses. Seguint la seva metodologia, el ventall d’eines per incorporar als vídeos serà tan extens com ens puguem imaginar, amb música, filtres, edició de vídeo, stickers… així que, arribats a aquest punt, imaginació al poder!

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Com triomfar en les presentacions virtuals?

4min lectura

Treballar i estudiar a distància ha generat un nou escenari on

Tecnologia

La Gen Z trobarà feina gràcies a TikTok

3min lectura

La famosa aplicació de vídeos està provant d’introduir una

Management

Trobant feina més enllà dels cinquanta

3min lectura

Segons l’Idescat, aquest mes de juny de 2021 hi haviaEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  Gràcies molt bon article, el tindré en compte a l’hora de trobar feina!

 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Hem d’utilitzar tota la tecnològica q tenim al nostre abast per tal de potenciar la nostre candidatura

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Cert, Manel, i el videocurrículum és una opció més a les nostres mans… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play