La resiliència: quin lloc vull ocupar al món?

T’has plantejat uns propòsits d’any nou que no creus que puguis assolir? A totes ens ha passat, que ens proposem fer una cosa, però després el camí se’ns fa costerut. Per engegar la nostra iniciativa, abans ens cal autoestima, superació, paciència i… resiliència! L’agent 11Onze Laura Bunyol ens dona alguns consells per aconseguir ser més resilients.

 

En psicologia, el terme “resiliència” ve de la paraula llatina “resilire”, que vol dir “tornar”. La resiliència, doncs, és la capacitat que tenim de tornar al nostre estat natural o original, després d’una situació traumàtica o que ens ha fet canviar la manera de veure el món. Amb la pandèmia, tenim una bona ocasió per saber si som resilients.

La clau de la resiliència, això no obstant, consisteix a tornar a l’harmonia havent après alguna cosa que no sabíem prèviament, i havent-la incorporat a qui som. “La resiliència és la capacitat de veure en positiu les dificultats de la vida”, resumeix Bunyol. Tanmateix, moltes vegades són precisament aquestes dificultats les que ens fan tirar enrere. Per què unes persones ho veuen tot molt magre i d’altres se’n surten molt millor?

La resiliència està íntimament lligada amb l’autoestima i amb el concepte que tinguem de nosaltres mateixos, és a dir, amb factors interpersonals. “Està demostrat que una persona és més resilient si és capaç d’establir relacions afectives saludables, és a dir, si és capaç d’estimar”, argumenta l’agent 11Onze. També una bona salut mental ens hi pot ajudar.

Laura Bunyol va descobrir el concepte “resiliència” lluny de casa, i ara s’ha proposat introduir-lo en el dia a dia dels catalans. Qui soc, què vinc a fer al món, quina és la meva finalitat? La resiliència ens reclama el nostre propòsit íntim, ens posa a prova i ens ajuda a fer camí. I això és bo. Vols saber més coses sobre la resiliència? Mira el vídeo de sota!

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Benestar

Les empreses felices són més rendibles

5min lectura

El raonament és senzill i potent alhora: l’actiu més important i

Cultura

Cocoro, pionera mundial en higiene femenina

3min lectura

L’empresa Cocoro ha col·locat Catalunya entre les regions

Cultura

La borsa estigmatitza la salut mental

5min lectura

“Psicosi a la borsa”. “Wall Street embogeix”. “El mercat entra enEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Laura m’agradat molt com ho has explicat,quan vaig descovrir la resilencia ja vaig veure que calia treballar-ho interiorment,però aquest matis de saber quin es el.teu lloc m’ha fet pensar
  Gràcies

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Gràcies Alícia, saber que finalment tots som importants i necessaris…tot i que dolgui.

   Fa 2 anys
  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Moltes gràcies pels teus comentaris positius, Alícia!!!

   Fa 2 anys
 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. Laura Bunyol Bartrina says:

  Guai! Quins reptes us heu proposat a Fer i mai heu pogut aconseguir?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Molts, però aquí, amb temps, els aconseguirem tots…!!! Moltes gràcies, Laura!!!

   Fa 2 anys
 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play