Quines qualitats defineixen a un bon líder?

Les característiques associades a un bon lideratge són aplicables en l’àmbit empresarial. Però quines són les actituds i habilitats que fan que una persona tingui una bona capacitat de lideratge? Pilar Oltra, agent d’11Onze, ens detalla les claus d’un bon lideratge.

 

Unes bones capacitats de lideratge són imprescindibles no només pel gerent o CEO d’una empresa, sinó per qualsevol persona que tingui un càrrec de responsabilitat dins de l’organització. Com explica l’agent d’11Onze, “pot ser qualsevol persona involucrada en un projecte, i capacitada per guiar a la resta per a desenvolupar-lo”.

Tot i que és cert que hi ha certes qualitats que defineixen un bon lideratge, “no hi ha una fórmula única, no existeixen receptes que serveixin per a totes les empreses per igual”, el context, objectius i cultura de l’empresa, “són determinants per l’estil de lideratge”, apunta Oltra.

Tres estils de lideratge

Kurt Lewin, un psicòleg estatunidenc d’origen alemany que es va especialitzar en l’anàlisi de la conducta i psicologia de les organitzacions, definia tres tipus de lideratge en les dinàmiques de grup: ‘laissez faire’, autoritari i democràtic. Tanmateix, tal com ha passat amb els estàndards de moralitat, les claus d’un bon lideratge han anat evolucionant al llarg del temps, “de la por i l’autoritat es va passar a convidar els empleats a col·laborar”, afirma Oltra.

Podem pensar que el bon líder es fa, no neix, però com explica Oltra, “de manera innata es pot ser estratègic, resolutiu, proactiu, motivador, empàtic…”. Això no obstant, tothom que tingui una posició directiva dins d’una empresa pot aprendre les qualitats emocionals que faciliten un bon lideratge. Per tant, un bon líder es fa, i neix.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Dirigir amb empatia, el lideratge silenciós

5min lectura

Aporta positivitat i que beneficia tothom de manera subtil i

Benestar

Les empreses felices són més rendibles

5min lectura

El raonament és senzill i potent alhora: l’actiu més important i

Management

Lideratge femení, reinventem el futur

6min lectura

Les dones ocupen tan sols un 34% dels càrrecs directius aEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Molt interessant. Merci

Deixa una resposta

App Store Google Play