“L’or ens resguarda del cicle econòmic advers”

Per què és un bon moment per comprar or? De quina manera ho podem fer? Hi ha un cert fetitxisme en el fet de tenir lingots i monedes d’or a casa? Tot això i més ho respon el director financer d’11Onze, Oriol Tafanell, en un nou episodi de Territori 17.

 

Quan parlem de l’or, és millor parlar de comprar que no pas d’invertir. Hi ha qui inverteix a la borsa en l’or com a actiu, però nosaltres ens referim al fet de comprar-lo, de fer-lo tangible, de poder-lo tocar. L’or es compra precisament perquè és un material físic”, aclareix Tafanell en començar la conversa, i explica per què és una bona idea comprar-ne en un context inflacionari com el que vivim.

Tafanell confirma que és un bon moment per comprar or, perquè “el mercat financer està molt i molt tocat”. “No hi ha cap dada que ens porti a pensar que el context econòmic anirà a millor. L’or normalment se’l qualifica de valor refugi perquè ens resguarda del cicle econòmic advers”, resumeix el director financer. En definitiva, en l’or podem resguardar-hi els nostres diners, perquè no participa dels canvis i la inestabilitat del mercat.

Un refugi tangible: trencant tòpics

En aquest punt, cal desmuntar alguns tòpics fetitxistes sobre els lingots i les monedes d’or. “Cal tenir present que els lingots d’or sovint són mínims en nombre de grams. Evidentment, hi ha lingots d’or de 12,4 quilos, però valen una fortuna i només estan a l’abast dels grans bancs i fortunes”, il·lustra Tafanell. Un lingot de 12,4 quilos, adverteix el director financer, equival aproximadament a 650.000 euros. El preu de l’or, explica Tafanell, es marca en unces i, avui dia, el preu d’una unça d’or, que són 33 grams, s’aproxima als 1.700 euros.

Guardar l’or a casa és només una de les opcions que permet Preciosos 11Onze. També es pot comprar or i deixar-lo en cambres cuirassades sota custòdia d’una empresa especialitzada. “A 11Onze oferim la possibilitat de comprar or a partir de 3.000 euros, i en el moment que es faci la compra sabrem exactament a quants grams equival. Com que farem una comanda en col·lectiu, podrem fer-ho a més bon preu”, resumeix Tafanell. 

La custòdia de l’or, a casa o amb la vigilància d’una empresa especialitzada, serà per almenys un any i, passat aquest període, la persona podrà decidir si el continua guardant o el ven. “Avui dia és impensable que d’aquí a un any l’or no tregui cap plusvàlua. Històricament, l’or no ha perdut mai valor. Els darrers tres anys ha pujat un 40%”, conclou el director financer. Perquè la bellesa de l’or és, precisament, la seva estabilitat.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Breu història del patró or

1min lectura

El patró or era un sistema monetari segons el qual quasi

11Onze

“L’or és una protecció”

4min lectura

En temps d’inflació rampant cal buscar maneres de protegir els nostres estalvis.

Estalvis

L’or, el refugi davant les crisis

5min lectura

Davant d’una inflació que continua augmentant, laEquip Editorial Equip Editorial
 1. Santiago VázquezSantiago Vázquez says:
  Santiago

  M’ha semblat una explicació força entenidora. Gràcies Oriol!!!

 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Gràcies Oriol👌

 3. Daniela SimónDaniela Simón says:
  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Gràcies a tu, Daniela per seguir-nos i llegir-nos. Seguim a La Plaça!

   Fa 2 anys
 4. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Entès.

 5. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 6. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 7. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Una genial acció d’11Onze la força de la c
  omunitat,gràcies Oriol molt ben explicat

 8. Josep RuaixJosep Ruaix says:

Deixa una resposta

App Store Google Play