L’or de Preciosos 11Onze supera de nou la inflació

Tot i que va experimentar algunes fluctuacions al llarg de l’any, el preu de l’or va pujar un 15% el 2023 fins a assolir el seu màxim històric de 2.130,20 dòlars l’unça, compensant de llarg la inflació general del 3,1% a l’Estat espanyol.

 

El febrer de 2022 posàvem en marxa Preciosos 11Onze, oferint als membres de la nostra comunitat l’oportunitat de comprar or per protegir-se de la inflació. La pujada de preus provocada per la incertesa geopolítica i la crisi energètica, juntament amb la tensió monetària a causa de la pèrdua de valor de l’euro respecte al dòlar, va fer que moltes famílies perdessin gran part del seu poder adquisitiu.

A més, tenir els diners en un compte al banc s’havia convertit en un problema, ja que les comissions bancàries suportades pels diners guardats als comptes corrents eren desmesurades i la remuneració de l’estalvi estava sota mínims després d’un any en què s’havien vist tipus d’interès negatius.

Això va provocar una fuga de dipòsits per part de moltes famílies que van decidir diversificar els seus estalvis traient els diners dels bancs en favor d’altres productes i inversions que ofereixin una major rendibilitat. En aquest context, comprar or no era una inversió o un instrument d’especulació, sinó una de les poques opcions que tenia la gent per salvaguardar els seus diners. 

Aquell primer any de Preciosos 11Onze la inflació interanual a Espanya va ser del 8,4%, mentre que l’or es va revaloritzar un 9,5%. Aquest augment del valor del metall daurat compensava de sobres la pujada de preus, solidificant la seva fama com a veritable valor refugi que protegeix els nostres estalvis, especialment en moments de crisi econòmica. 

 

El preu de l’or assoleix nous màxims històrics el 2023

En un context d’elevats tipus d’interès, la crisi bancària estatunidenca, les tensions geopolítiques, els conflictes bèl·lics i la demanda dels mercats emergents, l’or va superar les expectatives fins a assolir el seu preu rècord de 2.130,20 dòlars l’unça el 4 de desembre, i pujant de valor en un 15% respecte a l’any anterior. 

Es tracta d’una rendibilitat molt més elevada que altres opcions d’estalvi o d’inversió de baix risc, com poden ser els dipòsits a termini fix o les lletres del Tresor. I el que és més important, compensa amb escreix la inflació general del 3,1% i la subjacent del 3,7% que va patir Espanya durant el 2023.

De cara al futur, és probable que el preu de l’or es mantingui a l’alça durant el 2024. Les tensions geopolítiques segueixen empitjorant a Orient Mitjà, la qual cosa augmenta els riscos inflacionistes a curt termini. Segons es desprèn d’una enquesta feta per Reuters a 30 analistes i operadors de mercats, el preu de l’or pujarà durant el 2024 respecte a la mitjana d’enguany. 

Per altra banda, el Banc d’Espanya pronostica que aquest any hi haurà un menor creixement econòmic i que la inflació es mantindrà al voltant del 3,3%. La qual cosa fa preveure que, un any més, l’or de Preciosos 11Onze tornarà a ser una opció òptima per corregir la inflació i salvaguardar els nostres estalvis.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Previsió del preu de l’or per al 2024

3min lectura

Després d’un 2023 en què el valor del metall daurat...

Estalvis

Seràs l’últim a protegir els teus diners?

4min lectura

La inflació, els baixos interessos que ofereixen els bancs...

11Onze

“Mantenir el patrimoni comprant or col·lectivament”

3min lectura

La vaga dels transportistes s’ajunta a una inflació...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play