L’or, factor clau en el Gran Reinici econòmic

En la seva reunió anual a Davos, el Fòrum Econòmic Mundial anunciava que cal un nou enfocament en el funcionament de les nostres societats després que la pandèmia ha mostrat la debilitat del model de gestió actual. En conseqüència, proposava reiniciar el sistema econòmic mundial fomentant un model més sostenible. Un canvi de paradigma amb ramificacions geopolítiques on l’or tindrà un paper fonamental.

 

The Great Reset, traduït com El Gran Reinici, dona nom a la iniciativa del World Economic Forum (WEF) que pretén replantejar el futur de les relacions globals, la direcció de les economies nacionals, les prioritats de la societat, i l’essència dels models empresarials. En definitiva, ve a ser el plantejament que tenia al cap molta gent després de patir l’experiència de la crisi sanitària.

A simple vista podria semblar una utopia de l’economia del bé comú com a model alternatiu al capitalisme, o com apunta el WEF, “ens cal un gran reinici del capitalisme”, però a la pràctica, almenys de moment, no és res més que una declaració d’intencions, definint vagament el camí, però sense concretar els passos a seguir.

Dit això, en el context econòmic actual que suma una crisi energètica, una crisi inflacionària i una crisi del deute, causades en part per la pandèmia i en part per les sancions imposades a Rússia arran del conflicte a Ucraïna, és evident que un ‘reset’ del model econòmic establert, no és només desitjable sinó inevitable.

 

La pèrdua de credibilitat del sistema monetari internacional

Aquesta crisi econòmica definida per uns nivells rècord de deute públic emmarquen un escenari macroeconòmic global que derivarà en una situació de recessió en diversos països occidentals. A més, el perill d’una estagflació generalitzada, és a dir, un escenari d’alta inflació, un índex de creixement econòmic que s’alenteix, i on l’atur es manté alt, és una realitat indefugible a la qual haurà de fer front més d’una economia tenint en compte que les polítiques fiscals i monetàries que s’han aplicat per fer front a la crisi encara estan incrementant més aquest deute dels Estats.

L’augment de la volatilitat macroeconòmica ha provocat que, ara més que mai, els bancs centrals de molts països comprin or com si s’anés a acabar el món per tal de protegir les seves reserves. Si bé és veritat que països no-alineats als interessos geopolítics dels Estats Units fa una dècada que compren or de forma massiva per blindar les seves economies davant les sancions econòmiques i l’eventual desintegració del dòlar com a moneda de reserva mundial, és sorprenent, o no, que els bancs centrals de països occidentals també s’apuntin a la ‘febre de l’or’.

Davant d’això, algú podria pensar que el sistema monetari actual té els dies comptats. Com explica, José Luis Cava, analista financer, “tot apunta al fet que existeix un acord entre els Bancs Centrals de cada país de la Zona Euro, i el BCE, per a harmonitzar les reserves d’or físic d’aquests Bancs Centrals fins a aconseguir el 4% del PIB”, i segueix, “els nivells d’endeutament s’han disparat fins a assolir nivells absolutament insostenibles. La Xina, Rússia, l’Índia han anunciat noves monedes recolzades per l’or físic”.

El que està clar és que sigui quin sigui el desenllaç final del canvi de paradigma del sistema monetari mundial que s’està gestant, és evident que el ‘gran reset’ ja fa anys que està en marxa, independentment del que es digui o desitgi des de Davos.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Europa vora del col·lapse

4min lectura

Donen credibilitat a aquells que pronostiquen una depressió.

Economia

La inevitable crisi de deute

6min lectura

Resumim les claus per entendre la inevitable crisi global.

Economia

Patró or

2min lectura

Països fora de l’esfera occidental estan comprant grans quantitats d’or.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Molt interesant aquest article

  3. Xavier ValentíXavier Valentí says:
    Xavier

    El Fòrum Econòmic Mundial és una organització criminal. Tampoc negligim aquest aspecte.

    • Xavier Vinolas EscodaXavier Vinolas Escoda says:
      Xavier

      No et falta raó. No deixa de ser un lobby al servei de la corporatocràcia, plutocràcia, cleptocràcia global.

      Fa 1 any
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Els bancs centrals compren or sense anunciar-ho als 4 vents.
    Senyal que deu ser un bon remei per la malaltia.
    Les grans declaracions són per mantenir entretingut el poble.
    Gràcies per l’article. Tenim dret a saber.

    • Xavier Vinolas EscodaXavier Vinolas Escoda says:
      Xavier

      Exacte, i les paraules se les emporta el vent. Gràcies, Mercè!

      Fa 1 any
  5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Gràcies per l’article 👍📋👀⚠️

Deixa una resposta

App Store Google Play