“Els NFT donen un valor real a les marques”

La nova revolució digital també arriba al món de l’art, i els NFT entren amb força com a referència virtual de certificats d’autenticitat d’obres digitals. Un model de negoci que mou milions per tot el món. Però què són els NFT? I quina importància tindran en la nostra economia? Ens ho explica la directora de màrqueting d’11Onze, Gemma Vallet, en un nou episodi de L’Estat de la Nació.

 

Els NFT, de les sigles de l’acrònim en anglès de ‘Non Fungible Token’, són certificats digitals creats mitjançant la tecnologia ‘blockchain’ [cadena de blocs]. La mateixa tecnologia que fan servir les criptomonedes, però a diferència d’aquestes es tracta d’unitats de referència úniques, no fungibles, és a dir, irreemplaçables, que no es poden duplicar i que acrediten a l’autor i propietari de l’obra.

“Un NFT és un arxiu digital, que pot ser una cançó, un vídeo, o pot ser una obra d’art. Un concepte que ha adquirit valor durant la Covid, quan la indústria no donava sortida a les peces dels artistes. En aquest context, els NFT comencen a adquirir valor dins de l’art digital, ja que permeten distribuir una peça d’una forma universal, internacional, i a més, protegint la propietat intel·lectual”, explica Vallet.

Una conseqüència de la popularitat de les transaccions digitals ha estat l’arribada de la tecnologia ‘blockchain’, que bàsicament elimina als intermediaris, i ha estat clau en la creació dels NFT. “La ‘blockchain’ descentralitza les autoritats i garanteix que la peça tingui una autoria. Es converteix en un valor amb el qual pots tenir una transacció tant de compra, com de venda.” afegeix.

Seguretat garantida

La mateixa naturalesa dels NFT i el funcionament de les cadenes de blocs en garanteixen l’autenticitat, exclusivitat i validesa de l’obra o objecte digital adquirit. Com apunta Vallet, “igual com quan compres or i tens un certificat del valor, et passa el mateix quan compres una peça digital. Tens un certificat, que donada la tecnologia ‘blockchain’, te’l garanteix.”

Per tant, els NFT són, en definitiva, certificats de propietat d’actius virtuals o físics que ens permeten adquirir l’obra original signada per l’autor, o vendre-la en el mercat de l’art digital, si en som els creadors. Un procés descentralitzat, i segur, on el control del procés és dels usuaris.

 

Fintech Talk sobre NFT amb Gemma Vallet

Si en vols saber més, no et perdis la següent Fintech Talk, on la Gemma Vallet ens farà una ponència sobre els NFT. T’hi pots inscriure aquí.

 

Si vols conèixer opcions superiors per rendibilitzar els teus diners entra a Fons Garantits. Des d’11Onze Recomana et proposem les millors opcions del mercat.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

NFT, la revolució de l’art digital

3min lectura

Dels NFT en parlarà Gemma Vallet, directora de màrqueting

Què són els NFT?

1min lectura

Una imatge digital, 52 milions d’euros; un GIF de gat, 600 000 euros.

Cultura

Si ets artista català, t’interessen els NFT

4min lectura

T’expliquem com unir-te a la revolució i com treure’n profitEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. David MateosDavid Mateos says:
  David

  Gràcies.
  Tenim mes o menys clar que son els NFT’s. Però…com crear-los a la pràctica, com vendre’ls de forma segura i eficaç?, com creure’ns el mercat de NFT’s que haguem entrat?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Ja ho anirem veient, informar-nos, analitzar-ho i ser prudents. Moltes gràcies pel teu comentari, David!!!

   Fa 2 anys
 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per ara ja pidem dur que es una o un NFT

 7. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molt bona informació. Merci

Deixa una resposta

App Store Google Play