Natulim: rentar roba sense embrutar el planeta

Som prou conscients de l’impacte mediambiental que tenen els detergents convencionals? Alguns dels ingredients químics habituals dels detergents poden ser tòxics per la vida aquàtica, tanmateix, l’envasat o les emissions de CO₂ produïdes pel transport poden ser tant o més perjudicials pel medi ambient. En un nou episodi del magazín radiofònic Territori 17, Lluis Montull, enginyer i cofundador de Natulim, i Gemma Vallet, directora d’11Onze District, ens parlen d’un detergent ecològic que protegeix el planeta i la nostra butxaca.

 

L’ús enganyós del màrqueting ecològic, conegut en anglès com a ‘greenwashing’, també és habitual al món dels detergents. Termes com eco, verd, biodegradable, etc., sovint són un cínic rentat de cara de productes que simplement compleixen la normativa vigent, però que en realitat no són del tot respectuosos amb el medi ambient. 

De poc ens serveix una etiqueta verda amb floretes si l’envasat plàstic no reciclable acabarà acumulant-se com a deixalles o als oceans. Com explica Montull, “només el 20% de les botelles de plàstic de detergents es reciclen, la resta acaben en abocadors o en països on la legislació mediambiental és més laxa”.

Implementar pràctiques realment ecològiques

Un detergent que es mereixi l’etiqueta de producte ecològic ha de tenir en compte tots els aspectes de la vida del producte, des de la producció, els ingredients, l’embalatge, i els residus finals. Posant l’accent en els aspectes que realment beneficiïn al medi ambient.

Òbviament, això té un cost, que des de Natulim es contraresta “tallant marges des de la part de l’empresa i fent venda directa”, apunta Montull, per produir un detergent que sigui respectuós amb la roba, sostenible amb el medi ambient, i “no enfonsar-te amb un preu caríssim”.

Per altra banda, els detergents tradicionals contenen un 90% d’aigua, que detergents en format sòlid, com Natulim, es poden estalviar, amb el benefici d’un menor pes del producte i consegüent reducció del cost de transport. Com explica Montull, “hem creat un detergent deshidratat, biodegradable, amb un embalatge que només pesa 78 grams i no genera residus”.

 

Si vols rentar la roba sense embrutar el planeta, 11Onze Recomana Natulim.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Com evitar robatoris a la llar

2min lectura

Catalunya pateix un elevat índex de robatoris a les llars, un

Sostenibilitat

Natulim, el detergent 100% sostenible

3min lectura

Natulim és un detergent deshidratat que es posa a la

Sostenibilitat

El transport de mercaderies

4min lectura

El transport de mercaderies segueix creixent, impulsat per unEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Gran detergent👌

  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play