Com evitar robatoris a la llar durant les vacances

Catalunya pateix un elevat índex de robatoris a les llars, un problema que s’agreuja durant els periodes vacacionals. Gemma Vallet, directora d’11Onze District, ens recorda els consells més importants per a protegir correctament la llar o minimitzar les conseqüències en cas de robatori.

 

Afortunadament, els robatoris a les llars van baixar un 23 % durant la pandèmia, però els Mossos d’Esquadra alerten des de fa uns mesos d’un increment, que podria accentuar-se durant el període vacacional. A més, s’ha de tenir en compte, com apunta Gemma Vallet, que Catalunya “lidera el ranking estatal de robatoris”.

Segons dades de les asseguradores, el valor mitjà dels robatoris és de 800 euros i els municipis amb més valor robat en cada sinistre són Girona i Sant Cugat del Vallès. Pel que fa als comerços, els més afectats són els de Reus, Mataró i Lleida.

Pautes per evitar sorpreses desagradables

La directora d’11Onze District ofereix una sèrie de consells per a protegir-se dels robatoris o minimitzar les seves conseqüències:

 1. Deixar en algun lloc segur els objectes de més valor material o sentimental.
 2. Instal.lar una alarma.
 3. Comprovar tots els accessos, portes i finestres, ja que els lladres cada vegada utilitzen sistemes més elaborats per accedir als habitatges.
 4. Ser discrets sobre la nostra absència, amb compte del que publiquem a les xarxes socials, ja que pot servir per alertar als lladres de la nostra ubicació.
 5. Demanar a algú que passi regularment per l’habitatge, reculli la correspondència i comprovi que no passa res anormal.
 6. No deixar missatges al contestador automàtic que indiquin que estem fora de casa.
 7. En cas de sentir algun soroll o detectar la presència d’algun estrany a la casa, alertar immendiatament els Mossos d’Esquadra, sense fer-nos els valents.
 8. Si tenim una assegurança contractada, fer inventari dels béns per reclamar-ne la compensació corresponent en cas de robatori.

Més enllà dels robatoris, Gemma Vallet alerta sobre la conveniència de prendre mesures per evitar els problemes amb els vidres i les instal.lacions d’aigua i electricitat durant la nostra absència vacacional.

 

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Vacances d’estiu més sostenibles

4min lectura

Preu, sostenibilitat, ubicació i consciència.

Management

Com protegir la teva llar durant les vacances

4min lectura

Arriba l’estiu i molts ja comencen a planificar les

Comunitat

Idees per a unes vacances en família

3min lectura

L’estiu és un temps que ens permet fer coses en famíliaEquip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Bons consells

Deixa una resposta

App Store Google Play