“Hem nascut digitals i per acompanyar el país”

“Qualsevol país necessita una entitat financera forta i nosaltres aspirem a ser-ho”, sentencia el cap financer d’11Onze, Oriol Tafanell. En l’entrevista a L’Estat de la Nació de Teve.cat, també ha explicat per què és tan important crear una fincom plenament digital per aconseguir la independència financera. 

 

Només començar, Tafanell ha destacat com a tret diferencial d’11Onze el tracte amb els clients. “No té res a veure. Nosaltres, més que atendre clients, acompanyem una comunitat en una aventura. I això significa donar la benvinguda i ajudar en tot el que faci falta”, ha dit. Per això, el primer pas per a qualsevol persona que es vulgui unir a la comunitat d’11Onze és fer-se membre de La Plaça. Després, s’haurà de descarregar El Canut, la nostra super app, a través de la qual “no només pots gestionar el teu compte, sinó que hi pots incorporar altres comptes amb altres entitats en un sol espai”.

“Acabem de sortir i, a partir d’ara, anirem llançant més productes, com ara criptomonedes, ETF, és a dir, paquets d’inversió, però sempre posant per davant la transparència. Per a nosaltres, la lletra petita no existeix. Tenim els preus ben explicats. No ens enganyem, els serveis gratuïts no existeixen”, ha argumentat el cap financer. Així mateix, Tafanell ha remarcat que 11Onze és una fincom, una fintech comunitària.

A 11Onze ja hem nascut digitals i no treballem com la banca tradicional, sinó que, com que som una fintech, treballem amb entitats de diner electrònic. Aquestes entitats estan molt regulades per la Unió Europea”, assenyala Tafanell. De fet, els diners que queden sota el paraigua d’aquestes entitats, les anomenades EMI, estan 100% assegurats, perquè no formen part del balanç de l’entitat financera, com sí que passa als bancs tradicionals. Les EMI tampoc poden invertir amb els nostres estalvis. “Són diners que queden ben guardats”, etziba el cap financer.

Un projecte solvent i lligat al país

“Quan tinguem una llicència espanyola, quedarem sota la influència del Banc d’Espanya, però no és el cas. Estem oferint a la gent que pugui diversificar els seus diners en IBAN de diferents països de la UE. Hem començat amb Bulgària, perquè té un banc central més solvent que el Banc d’Espanya i per treballar-hi és exactament igual”, aclareix Tafanell davant de possibles dubtes sobre la seguretat de tenir els estalvis fora de l’abast espanyol.

“El nostre projecte està íntimament lligat a Catalunya, perquè qualsevol país necessita una entitat financera forta. Quan ho aconseguim, i és al que aspirem, farem moltes més coses”, ha sentenciat el cap financer. Per això, 11Onze té un pla de serveis a cinc anys vista. “La nostra gran aspiració és ser una fintech comunitària, on les persones s’ajudin les unes a les altres”, ha conclòs Tafanell.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Amb 11Onze sou pioners: som una fincom

3min lectura

Fa mesos que expliquem què som i per què som així.

Finances

“11Onze és un hub financer”

1min lectura

11Onze és molt més que una fintech catalana: és un hub

11Onze

“11Onze assegura el 100% dels dipòsits”

1min lectura

11Onze treballa amb el que es coneix com a EMI (Electronic



11Onze 11Onze
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Miquel MartíMiquel Martí says:
    Miquel

    Molt bé, i a la gent gran que ni li agrada ni vol fer servir noves tecnologies els deixem que es podreixin a una cantonada. Per ser innovadors s’ha de pensar diferent i no fer com els bancs actuals. Penseu-hi.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      No, Miquel. No volem deixar ningú enrere. Tanmateix, la tecnologia l’hauran d’usar, directament o amb l’ajut dels més joves, perquè, fins i tot serveis públics com la salut o la tributació, amb la pandèmia s’han digitalitzat gairebé del tot.
      Ho podríem comparar amb la conducció; hom pot decidir no tenir carnet de conduir, però, tard o d’hora, necessitarà desplaçar-se per carretera i, llavors, encara que qui es desplaci sigui ell, algú altre haurà de conduir. No sé si és el millor exemple, però espero que transmeti la idea.
      Veig persones grans que encara no se’n surten amb el caixer automàtic i requereixen l’ajuda d’una tercera persona. I això ja passava quan ni tan sols existien els mòbils.

      Fa 2 anys
  3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    És important destacar l’horitzó on es mou Catalunya, la intenció construir una comunitat. Tot això sense oblidar els valors ètics. Quants més siguem, més podrem créixer

  4. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    Un projecte engrescador.

  5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    El nostre projecte està íntimament lligat a Catalunya, perquè qualsevol país necessita una entitat financera forta
    Gràcies per neixer i treballar per creixer

  6. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    El titular ho diu tot: Un projecte solvent lligat al país.
    Que té cara i ulls, ja és al mercat: El Canut
    Lligat al país. Només cal remenar per la Plaça per veure´n el tarannà.
    Gràcies a tots els que ho feu possible

Deixa una resposta

App Store Google Play