Com pots millorar el teu benestar financer

Tot i que l’educació financera és una competència necessària essencial en el dia a dia de la ciutadania, només un de cada tres ciutadans adults europeus té coneixements financers mínims. T’expliquem els passos a seguir per a optimitzar les teves finances.

 

Tenir les finances sota control, és a dir, el benestar financer, és essencial per a la nostra tranquil·litat i un pilar bàsic per assolir els nostres objectius personals. Conèixer els conceptes bàsics de l’economia familiar i les finances personals t’ajudarà a optimitzar els diners i a ser més eficient amb les teves despeses.

Establir objectius financers

Defineix clarament els teus objectius financers a curt, mitjà i llarg termini, establint metes realistes i assolibles. Tant si vols estalviar per a una emergència, comprar una casa o pagar l’educació dels teus fills, dividir els teus objectius financers en passos més petits i al teu abast et permetrà celebrar els assoliments a mesura que avances.

Crear un pressupost

Apunta quants diners ingresses cada mes i quants en gastes en un full d’Excel, una agenda o en una aplicació de finances personals per crear un pressupost ajustat a la teva situació personal. Aquest pressupost ha d’incloure ingressos com nòmines, inversions, ajudes estatals i despeses fixes com el lloguer/hipoteca, crèdits, alimentació i altres despeses no essencials com menjar fora, vacances i estalvis. 

Paga les factures puntualment

Assegura’t que estàs al dia en el pagament de factures fent una domiciliació dels pagaments, és a dir, autoritzant el teu banc perquè carregui automàticament una certa quantitat al teu compte corrent de manera periòdica i recurrent dels serveis que utilitzes: aigua, llum, gas, telèfon mòbil, etc. També pots utilitzar aplicacions de pagament de factures i establir recordatoris de pagament per correu electrònic o SMS.

Prioritza el pagament de deutes

Menys deutes significa més fons disponibles per al teu coixí de seguretat i més benestar emocional. Prioritza el pagament dels deutes amb taxes d’interès més altes i considera una possible consolidació del deute per reduir els interessos.

Estalviar regularment

Estableix una rutina d’estalvi automàtic amb una estratègia de pressupost invers, que consisteix a triar un objectiu d’estalvi, com pagar uns estudis, decidir quant vols aportar cada mes i reservar aquesta quantitat abans de repartir la resta de les teves despeses. Evidentment, no cal establir un objectiu, però tenir un propòsit sempre ens pot motivar a fer l’esforç per si més no, un fons d’emergència.

11Onze sempre al teu costat

Empoderar a la ciutadania a través de l’educació financera ha estat al cor d’11Onze des dels seus inicis. Ampliar els coneixements sobre economia i finances de la nostra comunitat, posant al seu abast totes les eines necessàries, és un dels pilars fundacionals de la primera fintech comunitària de Catalunya.

Des del llançament d’11Onze Escola, un projecte que ofereix sessions formatives sobre el món de les fintech perquè centres educatius, empreses i col·legis professionals de tot el país puguin formar els seus alumnes en matèria econòmica i financera, disposem d’una plataforma única que permet complementar el currículum escolar educant als joves en qüestions monetàries i que posa al seu abast eines per a la creació de riquesa. 

Amb el mateix propòsit de formar a la nostra comunitat, s’impulsen les lliçons de la secció Aprendre, que ofereix continguts com la sèrie El Diner, les Formacions 11Onze fetes pels mateixos treballadors o els nostres Cursos curts. A més, a l’apartat Descobreix d’11Onze TV també trobareu peces dels nostres agents sobre temes d’interès per al nostre dia a dia. Perquè des d’un bon principi teníem clar que sense una bona formació financera difícilment serem una societat lliure que pugui decidir el seu futur.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Estalvis

L’estalvi, un bon hàbit financer pels infants

4min lectura

Un informe de PISA avala que el nostre país està en...

Comunitat

Una mica d’Educació (financera), si us plau

5min lectura

Enmig del debat sobre els canvis que cal fer a...

11Onze

Aprendre més per dependre menys

1min lectura

A partir d’aquest dilluns, encetem una nova tanda de...



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play