Hong Kong vol liderar el comerç de criptoactius

Hong Kong es desmarca de les restriccions que el govern de la Xina manté sobre el sector de les criptomonedes i fomenta l’adopció de la tecnologia blockchain amb l’objectiu de convertir-se en el centre mundial de la indústria i comerç de criptoactius.

 

Hong Kong, oficialment Regió Administrativa Especial d’Hong Kong de la República Popular de la Xina, té una economia de lliure mercat molt dependent del comerç i les finances internacionals. Coneguda per la innovació i promoció de les noves tecnologies, en els últims mesos ha introduït noves regulacions per a promoure i facilitar l’adopció de les criptomonedes.

El passat 1 juny entrava en vigor un nou règim de llicències per a les plataformes de canvi de criptomonedes que obriran l’accés dels inversors minoristes al comerç amb criptomonedes, que fins ara tenien prohibit. Això permetrà que aquestes plataformes prestin serveis de manera regulada en el seu territori.

Més de 80 empreses que es dediquen a l’intercanvi de criptomonedes i al desenvolupament d’aquest ecosistema de blockchain ja han fet sol·licituds a Hong Kong per a tenir presència en el seu territori.  Moltes d’aquestes empreses ja tenen negocis a la part continental de la Xina, però altres provenen de Singapur, de la Unió Europea, els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit i altres regions del món.

A més, els bancs centrals de Hong Kong i dels Emirats Àrabs Units han anunciat que coordinaran la seva normativa sobre criptoactius per facilitar la liquidació d’operacions transfrontereres, obrin la possibilitat de fer servir les seves monedes digitals (CBDC). Això passa poc temps després que l’autoritat monetària de la regió administrativa donés a conèixer el llançament d’una versió digital del dòlar de Hong Kong. 

 

Canviarà la Xina la seva postura en contra de les cripto?

En el context de les dures restriccions que el govern xinès històricament ha imposat al comerç amb criptoactius —fins al punt de declarar il·lícites totes les activitats relacionades amb les criptomonedes— la nova política reguladora que Hong Kong en el sector de les criptodivises fa pensar en un possible canvi de paradigma en la postura de la Xina sobre les criptomonedes.

Especialment, si tenim en compte que Pequín recentment publicava un llibre blanc mostrant el camí a seguir per liderar la innovació i desenvolupament de la Web 3.0 i que podria establir les bases per al renaixement de la indústria dels criptoactius a la Xina. 

Mentrestant, el govern dels Estats Units, escarmentat per la fallida de FTX —la tercera plataforma de criptoactius més important del món en aquell moment— excloïa a Binance del sector bancari després d’una demanda del regulador, mentre considera l’aplicació de polítiques més restrictives en el sector de les criptomonedes. Uns esdeveniments que contrasten amb la posició del govern de Hong Kong, que està pressionant als grans bancs perquè acceptessin plataformes de criptomonedes com a clients.

La possibilitat que es faci efectiu aquest nou enfocament normatiu incitava a Brian Armstrong, executiu en cap de Coinbase, a avisar que l’aplicació de polítiques més restrictives al sector dels criptoactius als Estats Units beneficia a la Xina: “Tenint en compte aquests moviments i l’estratègia de la Xina d’aprofitar la tecnologia financera per a protegir els seus propis interessos nacionals, no hauria de sorprendre que Hong Kong s’estigui posicionant com un centre mundial de criptomonedes”.

 

11Onze Recomana Bitvavo, les criptomonedes de manera fàcil, segura i a baix preu.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Invertir

Juliol cripto: noves promocions de Bitvavo

3min lectura

A més dels 20 € de benvinguda per registrar-te des d’11Onze...

Tecnologia

Què es pot fer amb les criptomonedes?

3min lectura

Les criptomonedes, també conegudes com a...

Finances

11Onze Recomana: criptomonedes amb Bitvavo

4min lectura

Les criptomonedes arriben a La Plaça de la mà de la...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Bon article, un país com la Xina, líder tecnològic mundial, no deuria donar-li l’esquena al món blockchain i web3. I una part de la Xina, està prenent la iniciativa encara el govern Xinés no està molt a favor dels criptoactius.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Deu ser cosa d’interessos establerts… Moltes gràcies pel teu comentari, Cristian!!!

   Fa 4 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
 4. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Interessant veure com va canviant el món econòmic

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Sí, Francesc. No serà “d’un dia per l’altre”, però l’observació del que està passant porta a pensar que la tendència és irreversible.

   Fa 10 mesos
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play