Què es pot fer amb les criptomonedes?

Les criptomonedes, també conegudes com a criptodivises o monedes digitals, són divises virtuals, intangibles i descentralitzades que operen gràcies a la tecnologia blockchain. T’expliquem els principals àmbits en què l’ús d’aquests actius digitals pot ser beneficiós. 

 

Pagaments digitals

Les criptomonedes s’han posicionat com una alternativa a les divises tradicionals per comprar béns i serveis. Cada dia hi ha més negocis físics i virtuals que accepten criptomonedes com a mètode de pagament. Les pots fer servir per adquirir des de productes bàsics fins a béns de luxe, així com per reservar viatges, subscriure’t a serveis en línia i molt més.

 

Inversions i trading

L’alta volatilitat del valor de les criptomonedes genera desconfiança entre els inversors més conservadors, tanmateix, les fa summament atractives pels inversors amb menys aversió al risc, que poden veure multiplicats els seus beneficis. També hi ha la possibilitat de participar en el trading de criptomonedes, aprofitant les fluctuacions del seu valor per obtenir beneficis comprant i venent de manera activa.

 

Transferències internacionals

En eliminar intermediaris com els bancs o les empreses especialitzades en transferències de diners, les criptomonedes poden facilitar pagaments transfronterers de manera ràpida, més econòmica o fins i tot gratuïta si fem una transferència de moneder a moneder.  La tecnologia blockchain permet enviar fons de manera segura i directa a qualsevol part del món.

Micromecenatge i finançament col·lectiu

Algunes criptomonedes i plataformes blockchain ofereixen solucions de micromecenatge (crowdfunding) i de finançament col·lectiu descentralitzat (crowdlending).  Aquestes plataformes permeten als emprenedors recaptar fons per als seus projectes directament dels inversors, eliminant intermediaris i simplificant el procés de finançament. 

 

Contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades

Els contractes intel·ligents (smart contracts) són contractes digitals emmagatzemats en una cadena de blocs (blockchain) que s’executen quan es compleixen certes condicions predeterminades i sense la participació de cap intermediari. Aquests contractes intel·ligents possibiliten una àmplia gamma d’aplicacions descentralitzades, com ara sistemes de votació, jocs, serveis financers i més.

 

Donacions i causes benèfiques

Les criptomonedes es poden fer servir com una manera de recaptar fons per a causes benèfiques i organitzacions sense ànim de lucre. Algunes plataformes permeten als usuaris fer donacions directament en criptomonedes, facilitant les transaccions i reduint les barreres associades amb les transferències internacionals.

 

Si vols descobrir com aconseguir guanys pels teus estalvis amb un producte de justícia social, 11Onze Recomana Finança Litigis.

Invertir

L’evolució del mercat de les criptomonedes

2min lectura

En aquest episodi de La Plaça, Oriol Blanch de Bitvavo...

Invertir

Criptomonedes: una bona inversió?

2min lectura

Les criptomonedes, també anomenades criptodivises o...

Finances

Conceptes clau per entendre les criptomonedes

4min lectura

Les criptomonedes han revolucionat el sistema financer mundial...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Lluis TomasLluis Tomas says:
  Lluis

  Això de que un pugui fer-se ric només especulant sense produir res, no m’agrada gaire. Dieu que les criptomonedes es basen en la confiança…. però no hi ha algú al darrere. Al meu banc no m’han sabut explicar-ho gens bé.

  • Carles SeguCarles Segu says:
   Carles

   Hola Lluis, tenint cryptos pots guanyar o perdre diner de la mateixa forma que si tens accions d’una empresa. Crec que tens raço quan comentes que això es especular ja que vols guanyar diners amb l’esforç d’un altres. El mateix passa amb CFD o Fons d’Inversio. Jo tinc cryptos per que crec en les finances descentralitzades i per que res em faria mes feliç que pedre de vista als bancs i les grapes d’hisenda. En aquest moment les tinc a l’espera de que passi l’anomenat crypto-hivern i totes les presions que el govern dels EEUU esta fent per a fer-les descarrilar. També les faig servir com a moneda a la meva targeta de credit tot i que el botiguer cobra en Euros. Obviament no acosello ni desaconsello tenir cryptomonedes pero personalment hi crec amb visio de futur.

   Fa 1 any
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play