L’evolució del mercat de les criptomonedes

En aquest episodi de La Plaça, Oriol Blanch, Affiliate Country Manager de Bitvavo, analitza la situació actual del mercat de les criptomonedes i ens dona uns consells a tenir en compte abans d’invertir.

 

L’aparició del Bitcoin el 2009 va marcar el naixement d’un nou paradigma financer que fa servir la tecnologia de cadena de blocs (blockchain) com a base per a la creació i el funcionament de les monedes digitals descentralitzades. La immensa popularitat i ràpida expansió de les criptomonedes les ha convertit en el principal producte d’inversió per als menors de 30 anys.

No obstant això, és crucial conèixer els riscos associats a aquest mercat i la importància de tenir la informació adequada abans d’invertir-hi, “és essencial educar-te, entendre realment en què estàs invertint i què estàs comprant”, apunta Oriol Blanch, Affiliate Country Manager de Bitvavo, una de les plataformes d’intercanvi de criptomonedes més importants d’Europa. 

Es tracta d’uns criptoactius que es guarden en carteres digitals, per tant, els atacs cibernètics poden comprometre la seguretat i la privacitat dels fons. Els hackers busquen aprofitar-se de les vulnerabilitats de les plataformes d’intercanvi i les carteres digitals per a robar criptomonedes. De fet, Blanch recomana “tenir una cartera ‘offline’ o ‘wallet’ freda, de manera que puguis guardar les criptomonedes sota les teves pròpies contrasenyes”.

Regular un actiu d’alt risc

Les criptomonedes són altament volàtils i els seus preus poden experimentar canvis dràstics en curts períodes de temps. Aquesta volatilitat pot generar guanys importants, però també pèrdues significatives. 

A més, el mercat de les criptomonedes encara no està completament regulat en molts països, de manera que els inversors estan exposats a possibles pràctiques fraudulentes, estafes i manipulació del mercat, gràcies a la facilitat per l’anonimat que caracteritza als criptoactius.

En aquest sentit, el dijous passat el Parlament Europeu va aprovar la nova regulació per als mercats de criptoactius, conegut com el Reglament “MiCa” per les seves sigles en anglès, segons la qual es busca regular l’emissió, l’oferta i la negociació de criptomonedes. Una mesura que com afirma Blanch, “hauria d’ajudar que aquests actius s’implementin a moltes institucions i s’incrementi el seu valor”.

 

Si vols descobrir com aconseguir guanys pels teus estalvis amb un producte de justícia social, 11Onze Recomana Finança Litigis.

Estalvis

Millor invertir en or o en criptomonedes?

4min lectura

Tant l’or com les criptomonedes han guanyat protagonisme...

Invertir

Les criptomonedes, un actiu altament volàtil

6min lectura

Si alguna cosa caracteritza el mercat de les criptomonedes...

Estalvis

Quins actius es consideren dipòsits de valor?

5min lectura

Es consideren dipòsits de valor aquells actius, divises i...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per l’article.

 2. Joan CaparrósJoan Caparrós says:
  Joan

  Cal informar-se molt i molt bè abans de fer els primer “pinitos” en aquest món perque no totes les criptos són el mateix… i afegiria ademés de la mà de gent bona i que no tingui conflicte d’interessos, que aixó ja és més difícil. Sens dubte és un tema en el que ens hem de posar al dia tots i més aviat que tard doncs el sistema actual de divises sense sostre s’està esgotant i no s’ aguanta i acabarem tots ben empobrits si no espabilem… especialment la classe mitjana que és on tenen fixat el target els de ben a dalt … ho sento però algú ho havia de dir… Excelent iniciativa poder tocar aquests temes a ONZE, felicitats

 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Es instructiu i alhora difícil de entrar i conèixer aquest mon

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play