Com evitar la síndrome postvacacional

Tornar a recuperar el ritme de vida habitual després del període de vacances pot ser complicat i generar un intens malestar. Miriam Frias, assistenta financera d’11Onze, ens dona uns consells per afrontar la tornada a la normalitat laboral amb més facilitat.

 

Desmotivació, irritabilitat, falta de concentració i cansament generalitzat són alguns dels símptomes de les alteracions físiques i emocionals que experimenten moltes persones després del període vacacional. La situació econòmica actual, la incertesa i la poca satisfacció i motivació laboral que pateix molta gent, no fan més que dificultar una transició a la normalitat que requereix una adaptació psicològica.

Tot i que la ‘síndrome postvacacional’ no és una patologia ni una malaltia com la depressió, sí que és un trastorn adaptatiu amb una simptomatologia similar a l’estrès, que pot afectar negativament la qualitat de vida i el rendiment de qui la pateix. Encara que no acostuma a durar més de dues o tres setmanes, podem evitar la seva aparició o alleugerar els seus efectes aplicant certes tècniques i conductes.

Val més prevenir que guarir

El millor que podem fer per combatre el trastorn postvacances és evitar la seva aparició. Planificar la transició a la normalitat, evitant tornar de vacances just l’últim dia per retornar a l’activitat laboral l’endemà ens permetrà preparar-nos físicament i mentalment pel canvi d’activitat. Com explica Frias, “seria convenient que hi hagués almenys dos o tres dies per poder-te incorporar amb tranquil·litat”.

Prendre’s amb calma la volta a la rutina també implica gaudir del lleure i fer activitats que ens facin sentir millor. “L’esport, el ball, o qualsevol activitat amb la qual gaudeixis et farà sentir millor, ja que segregaràs endorfines, i això farà que siguis més optimista”, apunta Frias. Regular les hores de descans i pensar en nous projectes són alguns dels altres consells que et proposa Frias al vídeo de més amunt.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Gestió emocional en temps de crisi

2min lectura

La incertesa que acompanya les crisis econòmiques pot tenir

Economia

Independència econòmica

6min lectura

“Independència econòmica és que no depens de ningú ni de

Finances

Viure bé sense ser milionari

4min lectura

Podem viure bé sense haver d’hipotecar la nostra vida iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  La millor medecina per la síndrome post-vacacional seria perllongar les vacances😉

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   De ben segur que sí, però molt em sembla a mi que et trobarien a faltar a la feina… Moltes gràcies pel teu comentari, Francesc!!!

   Fa 10 mesos
 2. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
  Jesus Manuel

  A veure si ho aconseguim 😀

 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Bons consells.

 5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Gràcies pels consells👌

Deixa una resposta

App Store Google Play