11Onze s’Arremanga: refugi per criatures

La col·laboració entre la comunitat d’11Onze i la fundació Better Shelter és un exemple del poder de la solidaritat i la cooperació enfront de situacions d’emergència. L’objectiu final d’aquesta iniciativa d’11Onze s’Arremanga és crear 50 escoles refugi per acollir a 1.750 infants desplaçats pel terratrèmol de Síria. Però com són aquestes aules? I com les construïm?

 

A través d’aquesta associació, es busca crear una xarxa d’ajuda i suport per a les comunitats afectades, brindant un lloc segur i les eines necessàries perquè els nens puguin continuar la seva educació i recuperar la normalitat en les seves vides. 11Onze demana a la seva comunitat que s’arremangui per ajudar als nens i nenes afectats pel terratrèmol al nord de Síria. Podem permetre que aquestes criatures segueixin passant dies al carrer sense res a fer, amb els riscos que comporta? Des d’11Onze creiem que no i confiem que la comunitat s’hi impliqui.

 

Una solució duradora

L’escola refugi de Better Shelter és una solució innovadora i durable per a les comunitats afectades per desastres naturals o conflictes. Aquesta iniciativa amb la qual col·labora 11Onze s’Arremanga està impulsada per la fundació sueca Better Shelter amb l’objectiu de construir escoles en el nord de Síria després del terratrèmol devastador que va afectar la regió.

“Volem tenir un impacte immediat a la zona afectada”

Com explica Jas Texidó, director de Relacions Públiques i Institucionals d’11Onze, “volíem fer una acció col·laborativa que tingués un impacte immediat a la zona afectada”. James Sène, president d’11Onze, va suggerir de contactar amb la Fundació Ikea, la qual ja estava fabricant refugis per Better Shelter, “de manera que poguéssim evitar intermediaris innecessaris i això ens permetés fer un seguiment directe de les aportacions de la nostra comunitat”, apunta Texidó.

Segures, resistents i fetes amb materials de qualitat

Les escoles refugi no només proporcionen un espai segur per a l’aprenentatge, sinó que també serveixen com a un lloc d’estabilitat emocional pel desenvolupament personal dels nens afectats. Aquestes escoles serviran com a eina d’empoderament que els capacitarà pel camí cap a un futur més esperançador.

Els refugis de Better Shelter són molt més que simples tendes de campanya temporals. Aquestes estructures estan dissenyades per durar en el temps i proporcionar un lloc segur i digne per als infants i les seves famílies enmig de la crisi. Tenint en compte aquest objectiu, els refugis estan construïts amb materials de qualitat i són resistents a les inclemències del temps i altres factors ambientals.

 

 

El procés de fabricació i muntatge de les aules d’escola és eficient relativament senzill, tenen un cost de només 2.333 euros i en dues hores estan muntades. Un cop empaquetades a les instal·lacions d’IKEA, són enviades a un centre de distribució proper a la zona afectada. A la regió, els col·laboradors de Better Shelter, que inclouen organitzacions no governamentals i voluntaris, treballen per muntar les escoles refugi i moblar-les adequadament.

El temps requerit per a posar en marxa un refugi varia, però normalment són necessaris almenys dos mesos des de la signatura del contracte. Aquest termini depèn de l’operativa dels voluntaris que realitzen la instal·lació. No obstant això, en situacions d’emergència, s’implementen mesures per accelerar aquest procés i proporcionar ràpidament un lloc segur per als nens i els refugiats.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és crear 50 escoles refugi, amb un finançament de 100.000 €, per a atendre 1.750 nens i nenes desplaçats. Arremanguem-nos i unim-nos per a donar suport a aquest projecte. Algú ho ha de fer!

11Onze s’Arremanga és el servei d’11Onze per ajudar altres persones arreu del món.

11Onze

11Onze s’Arremanga: algú ho ha de fer

3min lectura

Ens arremanguem per fer 50 Escoles Refugi per a 1.750...

Cultura

“L’educació és un pilar de la nostra comunitat”

2min lectura

Farhaan Mir, Chief Financial Officer (CFO) d’11Onze...

11Onze

11Onze Escola ja està en marxa

4min lectura

Jocs, guies didàctiques, classes virtuals o presencials…Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    👏👏👏

Deixa una resposta

App Store Google Play