11Onze s’Arremanga: algú ho ha de fer

Ens arremanguem per fer 50 Escoles Refugi per a 1.750 criatures afectades pels terratrèmols del darrer mes de febrer a Turquia i Síria. 11Onze té una vocació transformadora i activa, per això posem en marxa un nou servei: 11Onze s’Arremanga.

 

En periodisme es parla sovint d’onades informatives. És a dir, durant un temps, un tema és a tot arreu, tothom en parla. Però a poc a poc va decaient i arriba un nou tema que ocupa l’aparador informatiu, i es repeteix el procés. D’aquesta manera, les notícies ja no pretenen explicar el món ni jerarquitzar la importància dels problemes a resoldre. Simplement, competeixen per l’atenció de l’espectador.

 

Però això no vol dir que els problemes desapareguin

El darrer 6 de febrer de 2023 un terratrèmol de 7,8° a l’escala de Richter va devastar part de Turquia i Síria. I quan hi ha una catàstrofe d’aquesta mena, els mitjans de tot el món s’hi aboquen. Fins que acaba el recompte de morts i ferits. Quan les xifres ja no es mouen, quan ja no hi ha rèpliques, ja no hi ha novetats. Per tant, ja no hi ha notícia i l’agenda temàtica canvia.

 

Toca arremangar-se

UNICEF va xifrar el nombre d’infants desplaçats pels terratrèmols en 850.000. Criatures que viuen en camps de refugiats, intentant recuperar certa normalitat. 11Onze s’Arremanga els ajudarà donant a aquests nens i nenes Escoles Refugi perquè puguin tornar a classe l’abans possible. A 11Onze sabem que l’educació és l’eina més poderosa per crear futur. Als alumnes els dona la possibilitat de recuperar rutines perdudes, els apartarà durant unes hores del drama en què estan immersos i els donarà esperança i eines. T’arremangues? Algú ho ha de fer!

Com ho farem? Amb Better Shelter!

Volem aconseguir 100.000 euros per construir 50 aules refugi, que serviran per fer classe a 1.750 alumnes. Som perfectament conscients que no resoldrem el 100% del problema, però també, que si no ens comencem a arremangar tots no s’arreglarà res.

Per aquest motiu, 11Onze ha establert una col·laboració amb la Fundació sueca Better Shelter, que construeix refugis dissenyats per la Fundació Ikea. Es tracta d’Escoles Refugi resistents, fetes per durar, que es munten en dues hores i que tenen un cost d’uns 2.333 euros. Des d’11Onze s’Arremanga es pot fer una donació, de l’import que es desitgi. Els diners seran transferits de manera agregada a Better Shelter perquè pugui actuar sobre el terreny. 11Onze farà seguiment del destí i de l’impacte de les aportacions de la gent de La Plaça, informant-ne puntualment. 

Si pots, dona un cop de mà. 11Onze s’Arremanga. Perquè algú ho ha de fer.

 

11Onze s’Arremanga és el servei d’11Onze per ajudar altres persones arreu del món.

Descobreix el projecte

11Onze s’Arremanga

3min lectura

11Onze s’Arremanga és el servei que posa en marxa 11Onze...

Cultura

“L’educació és un pilar de la nostra comunitat”

2min lectura

Ens explica per què ha arribat el moment canviar...

11Onze

11Onze Escola ja està en marxa

4min lectura

Jocs, guies didàctiques, classes virtuals o presencials…11Onze 11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  M’arremangaré, tot i que ja col·laboro amb altres organitzacions.

 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt bona i iniciativa, entre tots ho farem possible.

 4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Bona iniciativa

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga says:
   Silvia

   Gràcies Alicia, a veure si entre tots podem aportar quelcom positiu en aquesta catàstrofe.

   Fa 1 any

Deixa una resposta

App Store Google Play