11Onze Escola ja està en marxa

Jocs, guies didàctiques, classes virtuals o presencials… 11Onze ofereix un nou servei educatiu gratuït a la gent de La Plaça i a tota la comunitat educativa del país.

 

11Onze amplia la seva aposta per l’educació financera i llança 11Onze Escola, un projecte perquè instituts de tot el país puguin formar els seus alumnes en matèria econòmica i financera. Tot es troba disponible amb accés obert a 11Onze Escola. S’ha treballat durant els darrers mesos amb l’objectiu de donar eines a professors i alumnes que permetin complementar el currículum educatiu, ampliant la mirada sobre la nova economia.

Durant el curs passat, un professor membre de La Plaça va demanar si un representant d’11Onze podria fer una classe per als seus alumnes. “Impressionat per la informació que es comparteix a La Plaça, un professor d’institut”, explica el president d’11Onze James Sène, “ens va preguntar si podíem oferir una sessió d’educació financera als seus alumnes. Vam decidir fer un pas més, oferir sessions d’educació financera i fer-ho per a tothom”.

Des d’aleshores s’han fet proves pilot a l’Institut Cendrassos de Figueres i a l’Institut Arraona de Sabadell. El resultat és un projecte ambiciós. “Calculem que podem oferir 52 classes presencials o virtuals”, explica el director de continguts, Toni Mata, “però la plataforma està dissenyada perquè els professors puguin utilitzar directament el nostre material”.

“La nostra missió és involucrar i educar els joves estudiants perquè millorin els seus coneixements financers.”

Així és. A partir de continguts de La Plaça d’11Onze, com la sèrie El Diner, s’han desenvolupat unes guies didàctiques que permeten dur a terme una classe i posar a prova els alumnes amb proves gamificades. 

 

Quines classes oferiu?

Si decidiu sol·licitar una classe amb 11Onze, podeu triar si voleu que sigui virtual o presencial. En tots dos casos, un representant de 11Onze us oferirà una classe d’1 hora. Ara mateix oferim tres tipus de classes: Introducció a l’educació financera, Open Banking, i Monedes digitals.

En aquestes classes es poden tocar alguns temes importants de la nova economia, que no tenen protagonisme a l’actual currículum educatiu, però que són crucials per al futur immediat, donada la digitalització de l’economia. Classes sobre finances integrades, CBDC, tokenització, mineria, banca oberta… “Creiem que els estudiants han d’estar preparats per gestionar els seus diners en un entorn que serà radicalment diferent del que tenim ara”, explicita Mata.

Segons un estudi de Greenlight, gairebé tres quartes parts dels adolescents (74%) van declarar que no se senten segurs dels coneixements sobre finances personals. Aproximadament el mateix percentatge d’adolescents (73%) va dir que volia aprendre’n més. “La nostra missió és involucrar i educar els joves estudiants perquè millorin els seus coneixements financers ensenyant-los com funcionen els diners i la tecnologia que hi ha al darrere“, va explicar el president de 11Onze, James Sène, que afegeix que “entenem que sense una educació financera bàsica, els nens i els joves adults s’enfrontaran a immenses dificultats per gestionar les seves finances de manera eficaç. Això podria conduir a un mal crèdit, a la fallida i a la manca d’estalvis”.

 “Amb els coneixements adequats, els ciutadans prenen les decisions correctes i vigilen millor els seus governants i empreses. És una qüestió d’educació financera, però en el fons és una qüestió de democràcia.”

Com reservar una classe

Per reservar una classe cal omplir un formulari disponible a 11Onze Escola. La iniciativa s’adreça a tothom, però des d’11Onze hem previst poder donar un màxim de 52 classes presencials/virtuals aquest curs. “Això significa que moltes peticions no podran ser ateses aquest any, és evident. Per això és important reservar l’abans possible i per això també hem fet que la plataforma 11Onze Escola estigui plena de continguts que els professors de secundària puguin utilitzar directament”, afirma Mata.

Tal com explica James Sène: “Cobrim temes com les targetes de crèdit, les criptomonedes i la gestió dels diners. Per als joves, la banca digital ha deixat de ser un misteri, encara que no sàpiguen gaire de tots els processos que hi ha al darrere. Com gairebé tots ells tenen aplicacions financeres als seus telèfons mòbils, estan interessats en l’educació financera”.

El projecte d’11Onze Escola és clau per a l’entitat catalana, que sempre ha tingut l’educació financera i la transparència com un dels seus pilars. “Amb els coneixements adequats, els ciutadans prenen les decisions correctes i vigilen millor els seus governants i empreses. És una qüestió d’educació financera, però en el fons és una qüestió de democràcia”, rebla Mata.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Educació financera en directe

3min lectura

El pròxim 8 de novembre estrenem ‘Que no faltin!’, el

11Onze

Llancem ‘11Onze Escola’

3min lectura

A 11Onze ens hem marcat com a objectiu ensenyar com funcionen les finances, perquè

Finances

Pioners en educació financera a Europa

4min lectura

La Comissió Europea i la Xarxa Internacional d’Educació11Onze 11Onze
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  M’agrada molt aquestes sessions d’escoles, sobretot la d’ensenyar Quina tecnologia hi ha al darrere del funcionament dels diners, cookies, pop-ups…i com veure les actualitzacions 👍

 2. Josep Grifoll SauríJosep Grifoll Saurí says:
  Josep

  He vist que ja hi ha algunes escoles que us han contactat per a dur a terme aquesta activitat. Quins serien els cursos d’ESO que penseu podrien ser bons receptors de la vostra formació?

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Bona tarda, Josep. L’activitat està pensada per 3r i 4art d’ESO, 1r de Batxillerat i alguns Cicles Formatius. Si necessites més informació, a través del corresponent formulari et podem facilitar tota la informació tècnica de l’activitat. Moltes gràcies per a contactar. Seguim a La Plaça!

   Fa 2 anys
 3. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Es una iniciativa molt i molt interessant.

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  Gràcies, 11Onze un article món interessant

 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Quina idea tan genial us felicito

 6. Lara dCLara dC says:
  Lara

  Fantàstic! Sempre endavant liderant projectes tan xulos com aquest! 💛

 7. Josep Grifoll SauríJosep Grifoll Saurí says:
  Josep

  Diria que alguna entitat bancària competidora ja ho fa de manera discreta. En tot cas, plantejar una formació en finances a l’escola és cabdal i fer-ho en sentit de donar eines veritablement útils als escolars és bàsic. És una iniciativa molt bona.

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Si Josep, estem encantats de liderar aquesta iniciativa, ja que realment el què compta son les motivacions de base i la necessitat detectada de formar urgentment a les noves ments que arriben, de manera que siguin més conscients i puguin gestionar-se millor. Més educació, més llibertat.

   Fa 2 anys
 8. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  No deixeu de sorprendre’m gratament, aquesta és una molt bona eina pel país. Un jovent ben format fa ric un país. Moltes gràcies per dotar-nos d’aquestes eines tant útils i necessàries.

  • Mireia Cano says:

   Gràcies per les teves paraules, Manel! Com bé dius la formació és una eina clau pel futur d’un país. 😉

   Fa 2 anys
 9. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Molt bona aquesta, si el país ho sap aprofitar serem molt millors com a persones 👌

  • Mireia Cano says:

   I estarem més preparats per a prendre les nostres pròpies decisions. Gràcies, Carles! 🙌

   Fa 2 anys
 10. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  👌 Nova escola per a futurs catalans de primera divisió sense intromissions, pressions ni dirigisme.
  Segur que reixirà. Gràcies!

Deixa una resposta

App Store Google Play